Profile number 106261

ICT bedrijf in niche markt

24/04/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

IT service

Type of company

IT services

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

Gezond en stabiel ICT bedrijf gericht op de onderwijs sector, de overheid en het MKB. Goede marktpositie en hoog kennisniveau met een specialisatie in de onderwijs sector.
De onderneming is financieel gezond en kan een interessante aanvulling zijn op een ander ICT bedrijf.  

Het bedrijf is gevestigd in Nederland in een representatief pand met gunstige ligging en goede uitstraling. Het pand kan gehuurd worden maar dit is niet noodzakelijk indien de nieuwe eigenaar het bedrijf wil verhuizen of integreren in een bestaande organisatie                 

Er zijn 5 werknemers in loondienst exclusief de DGA. De omzetverwachting voor 2023 is circa €1.300.000 met een genormaliseerde EBITDA van circa 26%.


Company activities

90% van de omzet wordt gegenereerd in de onderwijs sector. Circa 40% van de omzet is recurring business uit contracten. De activiteiten bestaan uit beheer, ondersteuning op locatie, helpdesk en projecten zoals bijvoorbeeld migraties. Er wordt weinig geïnvesteerd in sales en marketing. Er zijn diverse groeikansen voor een nieuwe eigenaar.


Unique selling points

Door de klantgerichte marktbenadering, snelle reactietijden en goede service heeft de onderneming een goede reputatie en gezond rendement opgebouwd. Goede contacten met leveranciers en loyale klanten. Het klantenbestand heeft een goede spreiding. De werknemers zijn gemotiveerd en bereid on hard te werken. Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder uit te bouwen door te investeren in sales en marketing.


Other

De huidige ondernemers willen het rustiger aan doen om persoonlijke redenen. De onderneming is eenvoudig over te dragen. De DGA verzorgt graag een gedegen overdracht.
We gaan uit van een aandelen transactie waarbij de gehele onderneming wordt overgenomen inclusief de bedrijfsactiviteiten, eigendomsrechten, omzet, materialen, bedrijfsmiddelen, voorraden en naam van de onderneming worden verkocht inclusief klantenbestand, rechten en medewerkers inclusief loonverplichtingen.

Deze onderneming is bijzonder interessant voor een strategische koper. Een investeerder of MBI kandidaat met kennis van de sector ( of combinatie van beiden) is ook een mogelijkheid.

Het bedrijf kan relatief eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande ICT organisatie. Hierdoor kunnen aantrekkelijke synergie voordelen worden benut. Het bedrijf kan een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld een Apple center om ook Windows expertise binnenshuis te halen.


ICT bedrijf in niche markt
Region
The Netherlands
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000