Profile number 106076

Importeur/dealer Pick-up trucks

07/03/2023 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Car dealer, service station

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming is een landelijk en internationaal opererende importeur/dealer van Amerikaanse pick-up trucks. De onderneming verricht reparaties en voert apk-keuringen en regulier periodiek onderhoud uit voor elk type Amerikaanse auto. Door een uitgebreide voorraad onderdelen voor de exclusieve voertuigen ervaren klanten een hoog serviceniveau. Het op kenteken zetten, het doen van RDW- en Tüv-keuringen en het aanbieden van autolease mogelijkheden maken onderdeel uit van de standaard dienstverlening.

Het bedrijf bestaat al meer dan 2 decennia en heeft in die periode een trouwe, vaste klantenkring opgebouwd van ongeveer 500 actieve klanten. Klanten komen ook uit België, Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa.

In de moderne en goed uitgeruste werkplaats worden alle soorten onderhoud op de auto's verricht. Naast de werkplaats is er een ruime showroom en een omheind buitenterrein voor de stalling en demonstratie van nieuwe en gebruikte auto's.   


Other

Het representatieve complex is gelegen in West-Nederland op circa 2.355 m² eigen grond. Het bedrijfspand is onderdeel van de verkoop.

Beide vennootschappen hebben een gezamenlijke omzet gerealiseerd van € 7.000.000,-.

De huidige eigenaar heeft besloten dat het tijd is om het roer over te geven aan een jonge, enthousiaste opvolger. Hij is bereid een inwerk- of overdrachtsperiode overeen te komen.

De koper is bij voorkeur een strategische partij die met de activiteiten van de vennootschap direct waarde kan toevoegen aan de eigen operatie. Het zou daarbij kunnen gaan om een collega-bedrijf of een ondernemer die al actief is in de automotive sector en die door de samenvoeging van activiteiten schaalgrootte bereikt of marktaandeel vergroot.

Een interessant bedrijf voor een automotive ondernemer met groeiambities.


Photos
Importeur/dealer Pick-up trucks
Region
West-Nederland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed