Profile number 105556

MBI-kandidaat of strategische overnamepartij gezocht voor producent van elektrotechnische bedieningspanelen

18/05/2023 Date added

Located in

Limburg

General information

Sector

Engineering

Type of company

Electric and electronics

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 250.000 - € 500.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De onderneming is sinds 2009 actief en is een begrip in de regio. De hoofdwerkzaamheden van de onderneming kunnen omschreven worden als het ontwerpen, tekenen en produceren van elektrotechnische besturings- en bedieningspanelen, klemmenkasten en kabelassemblage en zij is actief in de business-to-business markt. Het afzetgebied betreft voornamelijk Europa en verder via hun klanten ook mondiaal. De kritische succesfactoren van het bedrijf zijn gebaseerd op (elektro)technische kennis en ervaring, kwaliteit en een hoge mate van flexibiliteit. De platte organisatiestructuur stelt de onderneming in staat in een snel tempo op externe ontwikkelingen in te spelen. Tot het klantenbestand van het bedrijf behoren o.a. ondernemingen in de koelindustrie, food en verpakkingsindustrie.

De bedrijfsdisciplines bestaan uit: paneelbouw, verdeelinrichtingen, engineering en kabelassemblage.  


Company activities

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van B.V. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en een 14-tal medewerkers, waarvan 11 eigen personeel en 3 medewerkers die ingeleend worden. Een aantal personeelsleden bezitten een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit toont aan dat MVO een belangrijke plek inneemt binnen de organisatie.

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit een bedrijfsproductiehal met magazijnruimte alsmede kantoorruimten. In de regio Limburg. Pand is eigendom van de holding. Het pand kan gekocht dan wel gehuurd worden.

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.


MBI-kandidaat of strategische overnamepartij gezocht voor producent van elektrotechnische bedieningspanelen
Region
Limburg
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000