Profile number 103822

Slaapkamerspeciaalzaak

13/11/2021 Date added

Located in

West-Nederland

Also interesting for this region (s)

Midden-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Furniture store

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company activities

De slaapkamerspeciaalzaak zich richt op de verkoop van boxsprings, ledikanten, matrassen en aanverwante artikelen in het hogere segment. Het bedrijf heeft een lange bestaansgeschiedenis en staat regionaal goed bekend.

Tot het assortiment behoren de betere merken in de markt (AVEK, Norma en Mline). Het bedrijf is gevestigd aan een goed bereikbare locatie in het westelijk gedeelte van de randstad. De verkoopvloeroppervlakte bedraagt ruim 2.000 m2.

De omzet op jaarbasis bedraagt € 1.000.000 exclusief BTW en is structureel winstgevend. De ondernemer is vanwege gebrek aan opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.


Unique selling points

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis (en kunde) van de branche. 

Het betreft een activatransactie van de bedrijfsmiddelen (inclusief voorraad), werknemers (bepaalde tijd contracten) en beschikbare klantendata. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Slaapkamerspeciaalzaak
Region
West-Nederland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed