Profile number 102312

Zwemschool voor ouder/kind en diploma zwemmen

01/12/2020 Date added

Located in

Noord-Holland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Training / education

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het betreft een zwemschool welke zich richt op ouder/kind en diploma zwemmen. De Zwemschool bestaat al 20 jaar en heeft een zeer ervaren en loyaal team van docenten. De zwemlessen worden op meerdere locaties in Amsterdam door het team van docenten gegeven. Het huidige aantal klanten bedraagt ca 500. Een groei van 10-15% is mogelijk met de huidige zwemlocaties. Er is veel vraag naar zwemlessen en verdere groei is te realiseren door uitbreiding van- en op de (huidige) locaties, er is een structurele wachtlijst van 300-400 kinderen.


Company activities

De zwemschool is actief met het aanbieden van Ouder en Kind zwemlessen en het regulieren diploma zwemmen. Al jarenlang bestaan er wachtlijsten voor het volgen van zwemlessen in Amsterdam. Door de structurele toeloop van ouders die met hun kinderen starten met ouder/kind zwemmen is er, naast het diploma zwemmen, een extra omzetstroom gecreëerd. 


Unique selling points

Het betreft een stabiel businessmodel, mede door de altijd aanwezige wachtlijst. In 2020 zijn de zwembaden enkele weken gesloten geweest vanwege Covid19. Met de ondersteuning vanuit de overheid en het niet hoeven te betalen van de zwembadhuur is het businessmodel zelfs "Covid proof" gebleken. 


Other

Deze propositie is o.a. interessant voor bestaande zwemscholen die willen uitbreiden met extra locaties. Overname zonder enige kennis van zwemscholen en- of zwemlessen is geen probleem. De docenten zijn leidend in het uitvoeren van de lessen, als eigenaar van dit leuke bedrijf ben je vooral verantwoordelijk voor de operationele uitvoering. De werkzaamheden kunnen in 2-3 dagen in de week worden uitgevoerd.  


Zwemschool voor ouder/kind en diploma zwemmen
Region
Noord-Holland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed