Profile number 65952

Gespecialiseerde onderneming in houtherstel met eigen octrooi

23/02/2018 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Construction

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Betreft: De geleidelijke overname van de aandelen van een besloten vennootschap middels een aandelentransactie.

Reden verkoop: Het bedrijf bestaat ruim 50 jaar en is bijna 20 jaar in handen van de huidige eigenaar, sinds 8 jaar is de onderneming pas actief gestart met het promoten van haar eigen ge-octrooieerd product en onderscheidende werkwijze. De huidige ondernemer is op een leeftijd gekomen waarbij hij het rustiger aan wil doen, hij wil evenwel de komende jaren actief betrokken blijven. Zowel binnen de onderneming als binnen de familie is geen op-volging voorhanden. Vandaar dat wordt gezocht naar een passende overnamekandidaat die affiniteit met de markt en het product heeft.


Company activities

Profiel onderneming: De onderneming richt zich voornamelijk op het duurzaam herstellen dan wel renoveren van houten constructies die in aanraking staan met water. Hierbij kan gedacht worden aan bruggen, sluisdeuren, steigers en meerpalen. Klanten bestaan uit (lokale) overheden, waterschappen, jachthavens, aannemers en dergelijke.

Werknemers: Naast de eigenaar zijn er momenteel circa 20 medewerkers (fte) actief. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een aantal eigen oproepkrachten.

Locatie: De onderneming is gevestigd in het zuiden van Nederland in een representatief kan-toorpand met magazijn.


Unique selling points

Financiele gegevens:

  • Jaar: 2012 Omzet: 1.000.000
  • Jaar: 2013 Omzet: 1.300.000
  • Jaar: 2014 Omzet: 1.300.000
  • Jaar: 2015 Omzet: 2.000.000
  • Jaar: 2016 Omzet: 2.100.000
  • Jaar: 2017 Omzet: 2.300.000
  • Jaar: P2018 Omzet: 2.800.000

Other

Profiel koper: De huidige ondernemer zoekt een persoon die zowel hem kan ondersteunen in het commerciële traject als intern de leiding op zich neemt. Zodat verkoper op termijn afstand kan nemen van de dagelijkse operationele zaken. Gezien het product als de markt waarin de onderneming zich bevindt, heeft een MBI/OBI-kandidaat met een technische achter-grond de voorkeur. Overnameprijs en -constructie: Het plan is dat de MBI/OBI-kandidaat zich geleidelijk aan inkoopt in de onderneming. Verkoper heeft hierdoor het voordeel dat hij gefaseerd terug kan treden, koper heeft het voordeel dat het financieel eenvoudiger is de onderneming over te nemen. De koopprijs voor een tranche van de aandelen zal steeds op basis van dezelfde formule worden vastgesteld.

Opmerkingen: De persoonlijke “klik” met verkoper en competenties van de MBI/OBI-kandidaat zijn van cruciaal belang. Een assessment zal hierdoor onderdeel uitmaken van de transactie.


Gespecialiseerde onderneming in houtherstel met eigen octrooi
Region
The Netherlands
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed