Profile number 65564

Goed lopende B&B op waddeneiland

13/10/2017 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Leisure

Type of company

Hotels

Legal entity

Firm

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Al vele jaren is deze B&B / Hotel een geliefde bestemming voor eiland bezoekers. De familiaire en gemoedelijke sfeer wordt door iedereen zeer gewaardeerd. Voor de zesde keer op rij heeft het de Zoover Award bemachtigd. De huidige ondernemers runnen de B&B al ruim 10 jaar en zoeken nu een passende opvolger. Het bijbehorende woonhuis is onderdeel van de transactie. Een unieke kans voor energieke ondernemers die op een fantastische manier wonen en werken op een Waddeneiland willen combineren. Het gaat hier om een activa transactie i.c.m. een onroerend goed transactie.


Company activities

Het B&B / Hotel object omvat 12 pensionkamers en een appartement. Het betreft een goed lopende onderneming die het gehele jaar door geopend is, met uitzondering van de Kerstdagen. Het gehele object is in goede staat van onderhoud. Het gebouw is multifunctioneel ingericht en telt 12 pensionkamers en een 2 persoons vier sterren appartement met een keukentje voorzien van diverse apparatuur. Tevens heeft het een( zonne-) dakterras.In de buurt bevindt zich het gezellige dorpscentrum met de winkels, restaurants en een wandelpromenade. Tevens is dit de aankomsthaven van de veerboot.


Unique selling points

In het hotel is een professionele horeca keuken aanwezig t.b.v. groepen e/o het maken van ontbijt. Er is geen restaurant functie! Ook heeft het een eigen wasserij ruimte en een gezellige ontbijtzaal. Op eigen grond is een idyllische zonnige, windvrije binnentuin met terras, geschikt voor 30 personen. Het energielabel (incl. certificaat) van het complex is B. Op het dit geheel rust uiteraard een recreatieve bestemming en dito vergunning. Deze B&B is al zes jaar op rij winnaar van de Zoover award! De klantwaardering en de bezettingsgraad is jaar op jaar hoog. Het aangebouwde woonhuis stamt uit 1999 en hierop berust een woonbestemming. De monumentaal aandoende entree- en gevelpartij alsmede het royale, geheel omsloten terras geven een gezellig cachet aan het geheel.


Other

De woning en het hoofdgebouw zijn middels de entree/receptie met elkaar verbonden zodat de privacy is gewaarborgd. Momenteel is in de hal van de woning (aan de straatzijde) een mini-winkel in zilveren sieraden en chocolade gevestigd. Ook hiervoor is uiteraard de bijbehorende vergunning aanwezig. Het gehele complex is prachtig en rustig gelegen aan het einde van de dorpsstraat op 1 minuut lopen van de Waddenzee. De transactie omvat het totale vastgoed, de onderneming inclusief de aanwezige activa etc. Het geheel dient “going concern” te worden overgenomen maar de locatie leent zich zonder meer ook voor herontwikkeling. Overname indicatie : Totale transactie 1 tot 1,5 miljoen. Het betreft een activa transactie i.c.m. onroerend goed transactie. Bedrijfsexploitatie bestaande uit de bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam, goodwill en website. NB: Op het eiland is eigen grond zeer schaars en mede daarom is vastgoed een goede investering.


Goed lopende B&B op waddeneiland
Region
The Netherlands
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000