Profile number 65449

snelgroeiende webwinkel en groothandel

06/08/2018 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Webshop

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Eigenaar heeft recent een nieuwe webwinkel met groothandel online gezet, maar heeft niet de ambitie om zelf een groot bedrijf te runnen. Het concept slaat goed aan, waardoor de verwachte omzet voor komend jaar (met nu nog een beperkt assortiment) richting de 1.500.000 euro gaat, maar er is veel meer mogelijk. Eigenaar heeft veel ervaring en ideeën en helpt graag een enthousiaste ondernemer (die ook zelf van aanpakken weet) op weg naar een groot succes.


Company activities

De huidige activiteiten richten zich op technische en bouwgerelateerde bedrijven en de doe-het-zelver. Het assortiment bestaat uit hoogwaardige en niet garantiegevoelige producten, maar is eenvoudig aan te passen en/of uit te breiden.


Unique selling points

Het concept onderscheid zich qua prijs (zeer concurrerend) en door meer en afwijkende afmetingen van bepaalde producten. Tevens een aantal producten onder eigen naam die dagelijks aan een groot publiek onder de aandacht worden gebracht.


Other

Koper kan zich na aanbetaling inwerken met het vooruitzicht om het binnen 2 jaar over te nemen. De overname betreft op zijn minst het concept met snelgroeiende bekendheid. Voorraden, assortiment, etc.. kunnen naar eigen inzicht overgenomen worden. Er is een splinternieuw en groot magazijn in het midden van het land aanwezig met zicht op de snelweg, waardoor er dagelijks veel reclame wordt gemaakt. Er is echter geen verplichting om deze aantrekkelijke (huur)locatie over te nemen. Verkoper met boter bij de vis mentaliteit heeft een solide basis in de etalage staan zonder crediteuren en debiteren en helpt graag nog even mee om het grote succes samen met koper te realiseren.


snelgroeiende webwinkel en groothandel
Region
The Netherlands
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000