Profile number 106171

Internationaal opererend bedrijf in ontwikkeling en productie van unieke producten voor calamiteitenbestrijding

28/03/2023 Date added

Located in

Flevoland

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Engineering

Type of company

Mechanical engineering

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

1.000.000 - 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming heeft in haar historie (34 jaar) verschillende innovatieve niche producten ontwikkeld die inzetbaar zijn in de calamiteiten bestrijding. En daarmee naam en faam opgebouwd.

Diverse soorten installaties zijn aan meerdere internationale afnemers verkocht. Naast de bestaande productportfolio zijn er diverse additionele concepten die de organisatie op de markt kan brengen. Doordat sprake is van een servicecomponent groeit de repeterende service- en onderhoudsportefeuille bij elk verkochte installatie.

De engineering en productietechnieken zijn meer dan hoogwaardig te noemen. Het up-to-date en high-end machinepark alsmede de huidige huisvesting biedt voldoende ruimte tot groei.


Company activities

Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en onderhouden van machines aangedreven door een zeer speciale aandrijftechniek. Iedere machine wordt bestuurd door een geavanceerd digitaal besturingssysteem met een bedieningspaneel, wat in eigen huis wordt geproduceerd. De geproduceerde machines kenmerken zich door een eenvoudige, praktische bediening, omdat de machines wereldwijd worden ingezet.

De maatwerkproducten hebben een hoogstaand kwaliteitsniveau. Hierbij zijn innovatie en engineering de belangrijkste pijlers alsmede onderhoud en ontzorging van de klant. Het bedrijf onderscheidt zich door de praktische aanpak en gebruikerservaring met de geproduceerde machines. Hierdoor is het bedrijf in staat om klanten gericht te adviseren bij de aanschaf en het gebruik van haar machines. Het bedrijf werkt samen met toonaangevende internationale partners op het gebied van calamiteitenbestrijding en heeft een uitgebreid netwerk aan businesspartners.


Unique selling points

Het bedrijf onderscheidt zich van de concurrenten doordat de onderneming maatwerkproducten levert. Daarnaast onderscheidt zij zich in kwaliteit van het product en onderhoud. Het bedrijf zorgt ervoor dat klanten worden ontzorgd en te allen tijde geholpen kunnen worden. De organisatie is in staat om snel te schakelen en tijdig te leveren. Service is de belangrijkste van het bestaansrecht van het bedrijf. Het bedrijf heeft ca 90% marktaandeel.


Other

De koper dient over de volgende vaardigheden te beschikken:

  • Leiding kunnen geven aan de onderneming
  • Mee kunnen bouwen aan de groei en ontwikkeling
  • Verder professionaliseren van de organisatie
  • Enige affiniteit met de emergency response branche is welkom