Profile number 106102

High precision machine fabriek

13/03/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Engineering

Type of company

Mechanical engineering

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

> 5.000.000

Asking price

> 5.000.000

Earnings before taxes

1.000.000 - 2.500.000


Company history/background

Namens onze opdrachtgever ter overname aangeboden een onderneming die gespecialiseerd is in de vervaardiging van geautomatiseerde machines inclusief tooling, gereedschappen, onderdelen en producten van metaal en kunststof voor zakelijke afnemers in Nederland en in het buitenland. Met betrekking tot de machines en tools vindt de engineering in huis plaats. In een aparte afdeling ontwikkelt de onderneming geavanceerde machines voor het trimmen en vormen van power-modules voor toepassing in onder andere elektrische auto’s. Voor dit ontwikkelingstraject worden Europese subsidies ontvangen.  

Het bedrijf bestaat ruim 20 jaar en heeft een prima reputatie opgebouwd. ISO certificaat.  

Uitgebreid klantenbestand, waaronder gekende partijen.   Ca 25 FTE, het merendeel langdurig werkzaam in het bedrijf, zeer kundig en toegewijd.  

Gevestigd in een bedrijfspand in Nederland dat eigendom is van de aandeelhouder.  


Company activities

Omzet ca € 4,5 mio, Ebitda ca € 1 mio, forse intrinsieke waarde, ca € 3 mio inclusief uitgebreid geavanceerd machinepark, waarin doorlopend geinvesteerd wordt. 

De huidige ondernemer wenst zijn onderneming (deels )over te dragen aan een geschikte strategische partij die in staat is de onderneming internationaal door te laten groeien. Het management team dat functioneert onder de huidige directie is in staat het bedrijf te runnen.  

De koopprijs is thans geindiiceerd rond de € 6.225 mio voor 100% van de aandelen en -eventueel € 1.000 K voor het bedrijfs O.G. Het Informatie memorandum wordt graag verstrekt na NDA.