Profile number 105899

Ontwerper en high-end interieurbouwer

30/01/2023 Date added

Located in

Midden-Nederland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Woodwork

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

2.500.000 - 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

500.000 - 1.000.000


Company history/background

De onderneming (vennootschap) heeft als volwaardige ontwerper en interieurbouwer een sterke marktpositie in de B2C markt. De klanten bevinden zich uitsluitend in Nederland en worden persoonlijk geadviseerd waarna het custom-made ontwerp wordt gemaakt. Het hoogwaardige interieur wordt geproduceerd in een zeer moderne meubelfabriek waarin de laatste jaren €1.5 miljoen is geïnvesteerd. Ieder project wordt door het eigen montageteam gemonteerd op de klantlocatie zodat het hoge kwaliteitsniveau geborgd blijft.  


Company activities

Het bedrijf is al tientallen jaren actief en staat bekend als een professionele, betrouwbare en servicegerichte partner met een hoge klanttevredenheid.  

 

Binnen de onderneming zijn 13 goed opgeleide en vakbekwame medewerkers in dienst, de huidige eigenaar is ook werkzaam in het bedrijf. Er wordt gebruik gemaakt van een modern en functioneel bedrijfspand in eigendom.   

 

Het omzetniveau (2022) is € 3.800.000 en groeit ieder jaar, met een EBITDA van ca. 20%. De orderportefeuille voor 2023 is goed gevuld. Vanwege de investeringen die de laatste jaren zijn gedaan en de structuur van de onderneming is er verdere groeipotentie. Met het huidige personeel en kostenstructuur is verdere groei mogelijk tot een omzetniveau van € 4.500.000. 

Ter overname wordt de volledige onderneming aangeboden vanuit een (100 %) aandelentransactie. De huidige eigenaar zal ruim de tijd nemen om de onderneming op een goede manier over te dragen.