Profile number 105748

Bodyfashion speciaalzaak met grote, sterk groeiende mammacare afdeling

16/12/2022 Date added

Located in

Gelderland

Also interesting for this region (s)

 • Oost-Nederland
 • Utrecht
 • Noord-Brabant

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Bodyfashion

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

250.000 - 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

100.000 - 250.000


Company history/background

De winkel heeft zich ontwikkeld van dorpswinkel met onder andere textiel, tot een regionaal bekende speciaalzaak in lingerie, ondergoed, been-, nacht- en badmode voor dames en heren. Als extra specialisme kent deze prachtige zaak een comfortabel ingerichte mammacare afdeling voor het aanmeten en verstrekken van borstprotheses met daarbij passende lingerie en badkleding. Dit is een sterk groeiend onderdeel van het bedrijf.

De winkel van circa 250 m2 winkelruimte en 50 m2 magazijnruimte bevindt zich midden in het levendige centrum van een groot dorp met een sterke regionale functie. Er is voldoende parkeergelegenheid. Het dorp kent veel gerenommeerde zelfstandige speciaalzaken. Tussen deze speciaalzaken wordt intensief samengewerkt.

Naast de fysieke winkel is in eigen beheer een zeer uitgebreide webwinkel ontwikkeld met o.a. een grote collectie lingerie, ondermode, badkleding, nachtmode en beenmode.


Company activities

Onze activiteiten zijn:

 • Winkelverkoop van lingerie, ondergoed, been-, nacht- en badmode
 • Webwinkelverkoop van lingerie, ondergoed, been-, nacht- en badmode
 • Aanmeten van borstprotheses

Unique selling points

Het onderscheidend vermogen van deze prachtige zaak is het zeer uitgebreide persoonlijke advies, de ruime collectie van met name topmerken en de zeer goede bereikbaarheid van de winkel. 

De winkel bestaat al meer dan 100 jaar, de vierde generatie staat momenteel aan het roer en is daardoor een heel betrouwbare partner voor zowel klanten en leveranciers. 

De omzet is zeer constant en groeiend. De mammacare afdeling heeft momenteel bijna 400 klanten en is ook sterk groeiend. 

De winkel is sinds 2018 gevestigd in een modern pand in het centrum van een groot dorp met een sterke regionale functie door de gerenommeerde en gespecialiseerde winkels die hier gevestigd zijn. Omdat de winkel dus vrij nieuw is door de verhuizing is deze instap klaar. De huidige eigenaresse en het personeel, waarvan 2 gediplomeerde mammacare-specialistes, willen ook na de overname nog graag blijven werken zodat de vertrouwde gezichten aanwezig zijn in de winkel. 


Other
 • Interessant voor starter, als een nieuwe vestiging of uitbreiding van een bestaande winkel(keten)
 • Huidige eigenaresse en personeel willen graag nog een poosje blijven werken na overname
 • Reden van verkoop is naderende pensioenleeftijd en geen opvolger