Profile number 103138

Duurzame ondernemingen gezocht en aanvullend kapitaal ter financiering

01/12/2021 Date added

Located in

Multiple regions possible

General information

Sector

Multiple sectors

Type of company

Multiple options

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 25

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € > 5.000.000

Asking price

€ 100.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 2.500.000


Company history/background

Bij nieuwe bedrijven vind ik het belangrijk dat ze bijdragen aan een duurzamer Nederland. Ik heb participaties (gehad) in de Duurzame Energiehoek, dus daar is een lichte voorkeur.

Verder vind ik het belangrijk dat er perspectief op groei is en daarmee moet het bedrijf in essentie gezond zijn. Verder zal ik als directeur of als investeerder/adviseur moeten kunnen bijdragen aan de groei, hiervoor zal de "klik" er ook moeten zijn.


Company activities

Vanuit mijn achtergrond als adviseur en ondernemer/investeerder, heb ik al in een aantal bedrijven mogen investeren in de Duurzame Energie hoek. Daarnaast ook al een aantal bedrijven opgericht die in algemene zin bijdragen aan een Duurzamer Nederland. Tot nu toe heb ik met eigen middelen geïnvesteerd. Vrij succesvol ook (gemiddeld 10 x het geïnvesteerde bedrag), dit door tegen een eerlijke prijs in bedrijven te investeren en vervolgens daar bij te dragen aan de waardecreatie. Om ook in grotere en meerdere bedrijven te kunnen participeren nodig ik investeerders/financiers uit om met mij contact op te nemen. 


Unique selling points

15 jaar ervaring als Corporate Finance adviseur, gestart bij de grote advieskantoren en al 10 jaar als zelfstandig adviseur. Als adviseur heb ik MKB-bedrijven geadviseerd en daarnaast vele Private Equity spelers. Bij vele bedrijven dus in de keuken kunnen kijken en van de ondernemers en investeerders veel geleerd.

6 jaar actief als ondernemend investeerder. In de bedrijven waar ik investeer was ik naast aandeelhouder ook financieel directeur. In de afgelopen jaren daarnaast een aantal duurzame bedrijven opgericht, daarmee dus ook een meer algemeen directeur profiel. 

Bovenstaand volledig met eigen middelen gefinancierd.

Ik heb dus zowel ervaring vanuit de theorie (adviseur) en praktijk (als directeur/aandeelhouder). In de toekomst zal ik waarschijnlijk ook met middelen van derden investeren en dan iets meer op afstand van de bedrijven acteren.

Na jaren in Amsterdam gewoond en gewerkt te hebben, ben ik nu woonachtig met mijn gezin in een wooonboerderij Midden Nederland, alwaar ik ook kantoor houd. 


Duurzame ondernemingen gezocht en aanvullend kapitaal ter financiering
Region
Multiple regions possible
Type
To buy
Turnover
100.000 - > 5.000.000
Overname
100.000 - 2.500.000