Profile number 106948

Uniek horecaconcept in het bruisende zakendistrict van Amsterdam

17/11/2023 Date added

Located in

Noord-Holland

General information

Sector

Leisure

Type of company

Other

Legal entity

None

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Ter overname aangeboden: Een goedlopend culinair bedrijf met een uniek concept met enorm groeipotentieel in Amsterdam. Makkelijk te bereiken per OV en auto, een populaire bestemming voor de internationale jetset. Het bedrijf is momenteel gevestigd in een modern, gehuurd, appartementsgebouw. De locatie maakt geen onderdeel uit van de verkoop.


Company activities

De concepten wat het bedrijf uniek maakt zijn:

  • Zeer populaire kooklessen voor alle niveaus welke uitgaan van verse seizoensproducten en moderne en innovatieve menu’s met volledige begeleiding van de chef.
  • Catering services
  • Take-Out services
  • Kaas en wijnproeverij.
  • Gourmet picknicks met bootvervoer.
  • Private dining (zeer geliefd bij zakelijke gasten)
  • Uniek in zijn soort in Amsterdam
  • Gasten zowel uit binnen-en buitenland

De verkoopprijs omvat: Goodwill, alle bedrijfsactiviteiten/concept, aandelen BV, handelsnaam, website, sociale media accounts, contracten met lokale- en internationale tour operators. De private dining wordt gerund door de eigenaresse die tevens ook een gekwalificeerd chef-kok is. Het bedrijf werkt momenteel uitsluitend met oproepkrachten/zzp’ers.


Unique selling points

Het totale concept is jaren geleden bedacht door de eigenaresse en was zeer succesvol in Zuid-Frankrijk en dat door de jaren heen door verschillende klanten is onderstreept. Na jaren in Frankrijk te hebben gewerkt keerde zij, vanwege de kinderen, terug naar Amsterdam. Het bedrijf heeft een “huiskamer” restaurant, een private-dining concept. Dat betekent iedere dag wisselende menu’s bereid met verse seizoensgebonden ingrediënten afkomstig van lokale boeren. Wat met name de zakelijke cliënten als zeer prettig ervaren is de relaxte privé sfeer, goede vriendelijke service, het professionele en uitstekende eten van Michelin waardige kwaliteit. Wat gasten ook zeer prettig vinden is dat de kwaliteit consistent is en daarbij zijn wij ook flexibel en passen op verzoek regelmatig menu’s aan voor gasten. Dit kan bij grote restaurants niet. De chef-kok/eigenaresse ontving in 2015 een Michelin accreditatie voor haar bedrijf in Zuid-Frankrijk in de categorie unieke, kleine eetgelegenheden met uitstekend eten, originele menu’s en zeer goede service.


Other

Het bedrijf is een BV. Wegens gezondheidsredenen wenst de eigenaar dit mooie culinaire bedrijf op zeer korte termijn over te dragen aan een nieuwe eigenaar. Hierdoor is de overnamesom zeer interessant en uitermate geschikt voor hen die voor een aantrekkelijke prijs hun droom willen realiseren en hun eigen bedrijf willen starten. Je komt in een gespreid bedje terecht, door intensieve marketinginzet en topprestaties in de keuken is dit bedrijf uitgegroeid tot een populaire plek voor zeer goede kooklessen, unieke kaas-en wijn proeverijen en private dining, catering voor kleine groepen en food delivery/bezorging via een bedrijf waar wij bij aangesloten zijn. Zeer goed groeipotentieel. De overnamekandidaat dient te beschikken over:

  • Affiniteit met de branche
  • Zakelijk inzicht
  • Beheersing van de Engelse taal een pré vanwege het internationale publiek

De eigenaar van het bedrijf is bereid een korte periode aan te blijven om de nieuwe eigenaar van een vliegende start te voorzien. Alleen reageren bij serieuze interesse en beschikking over de benodigde financiële middelen.


Uniek horecaconcept in het bruisende zakendistrict van Amsterdam
Region
Noord-Holland
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000