Profile number 106933

Webshop en groothandel in luxueuze modeaccessoires

21/09/2023 Date added

Located in

Location anonymous

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

IT service

Type of company

E-commerce

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Een jong en innovatief label dat zich heeft specialiseert in het ontwerpen en produceren van luxueuze wollen modeaccessoires.

Het bedrijf heeft een groot klantenbestand opgebouwd en is actief in 8 landen. Er zijn ca. 200 winkels/verkooppunten, waaronder een aantal grote ketens. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sales agenten. Verkoop aan particulieren vindt zowel plaats via de eigen webshop, als ook door verkoop via een aantal grote platformen. Naast de eigenaar en de sales agenten is er een flexibel team van ZZP-ers.


Unique selling points

De verwachte omzet voor 2023 is € 500.000,- met een genormaliseerde EBITDA van € 220.000,-.
De onderneming is de afgelopen jaren flink gegroeid, ondanks de COVID situatie en de economische uitdagingen. Er wordt geprofiteerd van het opgebouwde verkoopnetwerk en vertrouwen door geleverde kwaliteit, naamsbekendheid en vergevorderde automatisering van operationele zaken zoals fulfilment van bestellingen. Op basis van de prestaties tot nu toe is de verwachting dat deze groei doorzet.


Other

De eigenaar wil zich gaan richten op andere activiteiten en wil 100% van de aandelen overdragen. Voor een soepele overdracht is de eigenaar bereid om voor een vooraf te bepalen periode betrokken te blijven.

Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat met meer beschikbare tijd, expertises en/of schaalvoordelen zodat de groeipotentie beter benut kan worden.

Een interessant bedrijf voor distributeurs of een bestaand modemerk die zoeken naar uitbreiding in omzet en/of verkoopkanalen.


Photos
Webshop en groothandel in luxueuze modeaccessoires
Region
Location anonymous
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed