Profile number 106246

Boekingssite gericht op vakantieverblijven op de Veluwe zoekt ondernemer voor volgende stap

19/04/2023 Date added

Located in

Gelderland

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

IT service

Type of company

E-commerce

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Het bedrijf heeft in 2016 een website gelanceerd en is inmiddels uitgegroeid tot dé boekings website voor een heerlijk vakantieverblijf op de Veluwe. Met ruim 100 woningen faciliteert de boekingssite bezoekers van regio de Veluwe op het gebied van overnachtingen in (voornamelijk) particuliere vakantiewoningen.

De boekingssite zorgt voor het ontzorgen van de verhuurder en het genereren van meer omzet voor de verhuurder. De klantenservice en de (online) marketing zijn twee belangrijke aspecten. 


Company activities

Door zich te specialiseren op deze specifieke regio is dé boekingssite in staat meer inhoudelijke informatie en tips te verstrekken aan haar potentiële klanten. Het aantal binnenlandse vakanties naar de Veluwe in combinatie met het groeiend aantal toeristen zal zorgen dat het aantal overnachtingen op de Veluwe komende jaren enkel nog maar meer zullen toenemen (zie Kerncijfers Toerisme Veluwe 2017)


Unique selling points

De boekingssite biedt naast het boekingsplatform voor consumenten ook eenvoudige boekingssoftware voor huiseigenaren. Hier kunnen zij op één plek een compleet overzicht van de bezetting van hun woning inzien en beheren. Bij iedere boeking ontvangt de site tussen de 10% - 15% commissie over de totale kale huursom. Zo treed het bedrijf op als bemiddelaar tussen consument en huiseigenaar.


Other

Reden voor verkoop De afgelopen jaren heeft er structureel groei plaatsgevonden bij het bedrijf. De online positionering, waar de meeste boekingen uit voortkomen, is dusdanig gegroeid dat we aan een maximale bezetting zitten van onze +/- 100 woningen i.c.m. de boekingen die de eigenaren zelf realiseren. Voor de boekingssite is het dan ook zaak dat er meer/nieuwe woningen in de regio aangesloten worden om meer boekingen te kunnen realiseren.

Vanwege een strategische koerswijziging van de aandeelhouders, zullen zij niet degene zijn die deze impuls aan het succes van de site kunnen geven. Met die reden willen zij de website, in een gezonde situatie, doorzetten aan een nieuwe gedreven ondernemer die wel in staat is deze volgende stap te zetten.


Boekingssite gericht op vakantieverblijven op de Veluwe zoekt ondernemer voor volgende stap
Region
Gelderland
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000