Profile number 105979

Snel groeiende landbouw- en plantageonderneming in Tanzania

13/02/2023 Date added

Located in

Outside Europe country

General information

Sector

Agriculture

Type of company

Agricultural

Legal entity

Foreign legal entity

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Met ongeveer 150 bruikbare hectaren is dit een door Nederland gedreven landbouw- en plantageorganisatie in Tanzania. Het bedrijf ligt op een unieke locatie met toegang tot de beste kwaliteit schoon water aan de oppervlakte en door meerdere boorgaten. De boerderij is ook omgeven door drie rivieren.

Het bedrijf heeft sterke internationale klanten over de hele wereld waarvan een aantal grotere in Nederland gevestigd zijn voor wie zij vetplanten, bloemstekken en bloemzaden produceren. De combinatie van een perfect klimaat, toegang tot water van topkwaliteit en een groot aantal kassen is de basis voor wat je ook maar wilt produceren/gebruiken. Alle mogelijkheden voor een uitbreiding zijn aanwezig; kassen, tunnels of vollegrondsteelt.

 


Other

Met bijna 1.000 mensen heeft het bedrijf in de afgelopen 20 jaar een sterke expertise opgebouwd in de landbouwsector en de pacht is verzekerd voor ten minste nog eens 36 jaar. Het gebied, met perfecte wegverbindingen, heeft veel mogelijkheden voor groei in zowel het assortiment als de productcapaciteit. Momenteel bedraagt de omzet ongeveer 4 miljoen euro met een nettowinst van ongeveer 250.000 euro.   

Dit unieke bedrijf is op zoek naar een investeerder of strategische partij voor minimaal 50% van de aandelen met als doel het bedrijf te laten groeien. Wilt u meer weten, aarzel dan niet en neem contact op voor meer informatie.

 


Photos
Snel groeiende landbouw- en plantageonderneming in Tanzania
Region
Outside Europe country
Sector
Agriculture
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed