Profile number 105767

Snelgroeiende, internationale webshop voor gereedschappen en machines

26/06/2023 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

IT service

Type of company

E-commerce

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Deze zeer snelgroeiende, internationale webshop voor gereedschappen en machines heeft een assortiment van meer dan 20.000 artikelen en is gevestigd in de Randstad.

Het assortiment bestaat naast gereedschappen en machines ook uit airco’s, ventilatoren, tuingereedschappen, schilder- en verfoplossingen, verlichting, werkkleding en werkplaatsinrichtingen.

Orders komen zowel binnen via de eigen website alsook via meerdere e-commerce platformen. Dit bedrijf heeft ook een eigen supportdesk in meerdere talen alwaar klanten met vragen terecht kunnen. Er wordt gewerkt vanuit een eigen pand en er werken 7 personen. Dagelijks worden er tussen de 125 en 175 verzendingen verwerkt. 


Other

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt en er is een sterke groei in de internationale business die nu al rond de 75% ligt. Het bedrijf heeft een hoge klanttevredenheid en er zijn veel vaste klanten.

De omzet is momenteel ca. € 3 miljoen en de genormaliseerde EBITDA voor 2022 zal ca. € 200.000,- bedragen.

De huidige eigenaar is op leeftijd en wenst het rustiger aan te gaan doen. Uiteraard is er de bereidheid om enige tijd actief mee te draaien om een goede overdracht te garanderen.

De eigenaar is op zoek naar een bevlogen strategische koper of een investeerder voor deze unieke webshop en wenst 100% van de aandelen van het bedrijf te verkopen.

Een ideale gelegenheid voor een strategische koper, die zich wil onderscheiden van de concurrentie met een uniek concept.


Photos
Snelgroeiende, internationale webshop voor gereedschappen en machines
Region
West-Nederland
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed