Profile number 104133

Innovatieve en disruptieve startup in de recruitment sector op zoek naar partij om groei te versnellen

20/01/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Temp labour

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Beschrijving onderneming:

Deze startup is voor mensen die hun volledige potentieel willen bereiken. De startup gelooft in (human) Touch & Tech. Touch: Hun team adopteert kandidaten en begeleidt hen persoonlijk. Tech: ze koesteren en faciliteren hun kandidaten door middel van technische oplossingen.

Deze startup is disruptief door zich te richten op geadopteerde kandidaten. De markt van talenten kent een enorm tekort. De start begeleid kandidaten, ze helpen om hun volledige potentieel te bereiken. High potentials zullen worden begeleid en volledig gefaciliteerd en gevoed op hun behoeften. De high potentials zullen het Stanford GIC-programma (Global Innovation Catalyst) volgen. Deze startup richt zich op 3 gebieden;

  • Bouw een netwerk op;
  • Bouw teams;
  • Groei.

Ze richten zich op snelgroeiende organisaties en helpen hen sneller te groeien met nieuwe technologieën en hun high potentials.


Company activities

Dit bedrijf werkt samen met verschillende wervings- en selectiebureau 's.

Het belangrijkste doel van de wervingsbureaus is om geweldige kandidaten te selecteren en hen de rest van hun werkbare leven te begeleiden/mentoren.

Hun technologie is de serviceorganisatie op het gebied van sourcing.

Ze maken gebruik van geavanceerde technische toepassingen die de organisaties, wervingsbureaus en kandidaten in alle stadia van dienst zijn. ATS, HR-compliance, salarisadministratie, automatisering, robotica, communities, programmatic advertising, jobboard, onboarding, EVP, evenementen en data.

Op dit moment ontwikkelt de startup haar eigen software met behulp van reeds bestaande software-oplossingen. Ze zijn nu operationeel met deze software en hun omzet stijgt.

De startup wil volledige controle hebben over de ‘werknemers journey’ (sourcing, onboarding, hr-compliance en admin). Om de volledige controle te hebben over de ‘werknemers journey, dienen er nog een aantal stappen gezet te worden, hierom zijn ze op zoek naar additionele groeifinanciering.


Unique selling points

Bedrijfsmodel:

De onderneming plaatst high potentials bij de beste organisaties. Daardoor helpen ze organisaties om sneller te groeien. De startup factureert een vaste vergoeding voor de levering van hun diensten (jobboard, automatisering, HR-diensten, payroll).

USP's:

Deze startup zet de kandidaat op de eerste plaats in tegenstelling tot andere partijen die zich meer op de opdrachtgever focussen. Ze geloven dat als ze de kandidaat laten excelleren, de opdrachtgever hier ook van profiteert;

Ze bouwen aan een volledig geautomatiseerde bron van een technische organisatie, faciliteren en koesteren kandidaten, ATS en geharmoniseerd proces voor wervingsorganisaties, salarisadministratie, HR-compliance en jobboard en aan de andere kant begeleiden ze de geselecteerde kandidaten;

Daarnaast levert de onderneming datapatronen over de future van arbeid.


Other

Benodigd Kapitaal:

1.100.000 EUR, hiervan wordt er 100.000 EUR ingelegd door de huidige founders. Hierdoor resteert een bedrag van 1.000.000 EUR.

Investeringsbehoefte:

  • 50% Tech & team
  • 30% groei
  • 20% operationeel

De huidige maandelijkse omzet bedraagt 10.000 EUR, waarbij er wordt verwacht dat de komende 12 maanden een totaalomzet van 1.000.000 EUR behaald kan worden als de benodigde financiering wordt opgehaald.

In het 2e jaar na het ophalen van de benodigde financiering wordt een omzet van 2.500.000 EUR verwacht.

Team:

Een van de founders is een succesvolle serie-ondernemer met diepgaande kennis van de recruitmentmarkt. Hij startte een succesvol wervingsbureau en de grootste vacaturesite in Europa. Hij heeft met dit bedrijf reeds een succesvolle exit meegemaakt. Hij heeft de rol van CEO bij de onderneming.

De andere ondernemer heeft een achtergrond als een executive recruiter en senior manager in de beveiligingssector.


Innovatieve en disruptieve startup in de recruitment sector op zoek naar partij om groei te versnellen
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.