Profile number 103818

Hard-groeiend start-up fulfilment centrum in Zeeland

22/11/2021 Date added

Located in

Zeeland

General information

Sector

Transport

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

In februari van 2020 opgericht, hebben wij een enorme groei meegemaakt die niet ophoudt. De fulfilment markt groeit gelijk aan de e-commerce markt omdat waar meer bestellingen worden geplaatst ook meer pakketjes worden verpakt. Een omzet van €1.200.000 euro in 12 maanden en het aantal stijgt. Onder de e-commerce verkopers zijn we een huismerk en vergaren wij 80% van onze leads uit mond-tot-mond reclame. Met een focus op goed contact, software en branding onderscheiden wij onszelf van de concurrentie en dat is te zien.

Om de groei en het bedrijf in stand te houden is een injectie nodig voor personeel en inventaris. Het bedrijf bevind zich in een huurpand van 1275 m2 + 36 m2 kantoor op huurcontract van nog 4,5 jaar. De prognose stelt dat het pand voldoende is voor omgerekend €5.000.000 - €6.000.000 euro omzet per jaar bij gebruik van de juiste inrichting en software totdat ruimte te beperkend wordt.

De eigenaar is bereid hieraan mee te helpen en zijn kennis met hen te delen om zo tot een goede overdracht te komen.


Company activities

Het fulfilment centrum houd zich bezig met de opslag, retourvewerking en ordervewerking voor webshops. Goederen worden in ontvangst genomen, verwerkt volgens de afgesproken aanlevervoorwaarden, opgeslagen op pallets en in pick-locaties. D.m.v. fulfilment software zijn de webshops gekoppeld en worden bestellingen automatisch geïmporteerd waarna deze orders gepickt en ingepakt worden voor verzending met één van de vervoerders waarmee samengewerkt wordt.

Partners kunnen kiezen of er eventuele extra items, flyers of gepersonaliseerde dozen gebruikt dienen te worden. Er wordt contact gehouden met de partners d.m.v. whatsapp, e-mail en telefoon. Korte lijnen is een groot verkooppunt en zeer aantrekkelijk voor de jonge ondernemers met weinig tijd.

Ingepakte bestellingen worden in containers of op pallets geplaatst en opgehaald door de vervoerders aan het einde van de avond.


Unique selling points

Het bedrijf is nog diep in de start-up/groei fase en door een sterke reputatie is er tot heden weinig inspanning nodig geweest om klanten te trekken. Door een groot aantal kostenposten is massa van belang en bevindt het bedrijf zich op een punt waar een injectie om de start-up fase uit te komen nodig zal zijn. Een 100% groei in massa in de laatste twaalf maanden is de indicatie naar de groeimogelijkheden die er zijn.


Other

De eigenaar is bereid om met de nieuwe eigenaar de nodige tijd te besteden om alles tot in de puntjes in te werken. Het bedrijf zal dan ook voornamelijk interessant zijn voor logistieke partijen die willen uitbreiden naar de fulfilment sector en die de waarde inzien van de fulfilment industrie zoals deze te zien is bij de grote spelers als QLS en Montapacking, die beiden een 100% groei hebben meegemaakt in de afgelopen 2 jaar. Het valt ook te overwegen om enkel het klantenbestand over te nemen maar dat zal in overweging moeten gebeuren met de bestaande klanten.


Hard-groeiend start-up fulfilment centrum in Zeeland
Region
Zeeland
Sector
Transport
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed