Profiel nr. 68110

Hout-. bouwmaterialen en gereedschappen handel

27/08/2012 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Overig

Het bedrijf bestaat 20 jaar, en is uitgegroeid tot een regionale toeleverancier voor aannemers en particulieren. Het betreft een compleet assortiment bouwproducten, waarbij tevens bedrijfskleding, verhuur van machines, grasmaaiers en keukens een belangrijk onderdeel vormen.

De verkoop transactie behelst een aandelentransactie van de werkmaatschappij, waarbij er een mogelijkheid is het onroerend goed te huren. In deze BV zitten naast de inventaris en vervoermiddelen een aanzienlijke voorraad en debiteuren positie. Het bedrijf heeft een goede naam, is goed bereikbaar, en heeft ruime mogelijkheden voor uitbreiding verkoop oppervlakte en opslag. In de regio is dit het enige bedrijf in zijn soort, mede hierdoor zijn de omzetten en brutowinst marge stabiel .

Huidig ondernemers echtpaar is ruim 20 jaar actief in het bedrijf, en heeft een andere focus bepaald voor de komende jaren, met deels andere activiteiten. Met de verkoper kan overlegd worden welke van de huidige activiteiten worden gecontinueerd of overgenomen.

In het bedrijf zijn ruimschoots mogelijkheden voor nieuwe activiteiten aanwezig. Het particuliere segment kan worden uitgebreid door hier meer focus op te leggen, bv door een zaterdag opening, vergroten en intensiveren van het (klein)meubel assortiment, keukens en badkamers.

In de regio zijn er vele honderden recreatiewoningen aanwezig. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek.


Hout-. bouwmaterialen en gereedschappen handel
Regio
Utrecht
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.