Profile number 107084

Bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau

26/10/2023 Date added

Located in

Multiple regions possible

General information

Sector

Multiple sectors

Type of company

Business services

Legal entity

 • Firm
 • Private limited company

Type of transaction

 • Shares
 • Assets / liabilities
 • To be determined
 • (Legal) merger

Life phase enterprise

 • Growing
 • Full-grown

Employees in FTE

5 - 25

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 0 - € > 5.000.000

Earnings before taxes

€ 0 - € > 5.000.000


Company history/background

De Koper is op zoek naar een bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau ter overname. Het adviesbureau is niet alleen actief in de technische ontwerpfase en/of uitvoeringsfase, maar voornamelijk betrokken bij het sluiten van de commerciële deal op basis van e.g. een (standaard) aannemingsovereenkomst, bouwteam of UAV GC.

Bij voorkeur is het bedrijf multidisciplinair inzetbaar in zowel de grootschalige utiliteitsbouw als de infra (GWW). De adviseurs van de onderneming zijn onderneming en communicatief sterk in de samenwerking met de klant. De onderneming is (technisch) inhoudelijk kritisch en levert kwalitatief hoogwaardige diensten, waarbij het realiseren van het beoogde 'werk' als eindresultaat voorop staat. Het adviesbureau staat open voor verbreding van de dienstverlening in samenwerking met andere disciplines dan de bouw, waarbij naast het (technisch) uitwerken van een werk, product of dienst, ook het sluiten van de commerciële (aannemings-) overeenkomst tot de essentie behoort.

Het aantal personeelsleden ter overname is niet doorslaggevend, maar voor een succesvolle implementatie is een omvang van 10-15 FTE ideaal.

 


Company activities

Zoekende partij

Koper is een multidisciplinair adviesbureau met een zeer grote diversiteit aan klanten, variërend van het midden- en kleinbedrijf (vanaf ca. 5 werknemers) tot grote beursgenoteerde multinationals, universiteiten en top 4 gemeenten. Koper helpt haar opdrachtgevers te groeien door een duurzame strategische partner te zijn op het gebied van tender management, procuremanagement, detachering en werving en selectie.Leveranciers contracteren is maatwerk. Elke markt en elk type inkoopbehoefte is weer anders; beiden hebben specifieke kenmerken. Het proces van inkopen binnen de Zorg, ICT en de Bouw valt niet met elkaar te vergelijken. Aan de andere kant is ook het inschrijven op een (Europese) aanbesteding verre van eenvoudig. Ook hier is maatwerk noodzakelijk en werkt koper met branchegerichte aanbestedingsstrategieën, -procedures en kwaliteitsplannen. Voor de ‘afdeling’  bouw is koper op zoek naar verbreding en verdieping van haar werkzaamheden om een vollediger aanbod aan haar klanten te kunnen bieden en de groei van de onderneming te versnellen.


Unique selling points

Een culturele fit is van belang om de overname te laten slagen. De koper is een relatief jong en dynamisch team met ambitieuze consultants die in een open bedrijfscultuur veel eigen verantwoordelijkheid krijgen. 


Other

Transactie

Het overnemen van de gehele onderneming in de vorm van aandelen- of activa/passiva-transactie geniet de voorkeur. Een gefaseerde overname is bespreekbaar. De koper is in staat om zelf in het management van de onderneming te voorzien, mits er voldoende ondernemende werknemers aanwezig zijn. Uiteraard kan er in overleg ook worden besloten dat het huidige management betrokken blijft. 


Bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau
Region
Multiple regions possible
Type
To buy
Turnover
500.000 - 2.500.000
Overname
0 - > 5.000.000