Profile number 106824

Bedrijf in Hoogwaardige kozijnen, deuren, zonwering en veranda’s

30/08/2023 Date added

Located in

Limburg

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

1.000.000 - 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

0 - 100.000


Company history/background

Het bedrijf, een kleine en kwalitatieve speler in de kozijnenbranche, ontwikkelt en plaatst hoofdzakelijk mooie en duurzame kunststof kozijnen. Dit voor hoofdzakelijk de renovatie maar ook voor de nieuwbouwmarkt. Zij ontwikkelen samen met de klant een kozijn op maat en ontzorgen de klant volledig van inmeten tot afwerking. Daarnaast levert men ook aluminium kozijnen, zonwering, horren, gevelbekleding, isolatieglas veranda’s en overkappingen.

De klandizie van het bedrijf komen hoofdzakelijk uit Noord-Limburg als Noordoost Brabant dit ook vanwege de aanwezige showroom in dit gebied. Het bedrijf bestaat inmiddels 5 jaar en er zit nog heel veel potentie in, met name in de aanpalende producten. Het bedrijf zit dus nog in de groeifase. Het bedrijf werkt met duurzame producten en helpt met hun producten aan het verduurzamen van de woning.


Company activities

De omzet is de laatste jaren sterk stijgend met een gemiddelde groei van jaarlijks 80%. Door groei en stijgende kosten van de onderneming is deze wel steeds maar minimaal winstgevend geweest. Hierbij is echter wel een marktconforme management fee voor de ondernemers betaald.
De ondernemers hebben het bedrijf een goede basis gegeven waarbij er een mooie kans ligt voor een toekomstige ondernemer. De omzet van het bedrijf gaat richting de 2 mio in 2023.

De ene ondernemer doet de operatie en de andere ondernemer de verkoop en dagelijkse gang van zaken. Het bedrijf heeft 1 administratieve kracht in dienst en werkt voor de rest met ZZP’ers.

Het pand wordt gehuurd en dit kan worden verlengd. Het pand is compleet nieuw ingericht en staat op een representatieve locatie met eigen parkeerplaatsen. Het ligt centraal in de buurt van ontsluitingswegen.


Unique selling points

Het bedrijf onderscheidt zich door kwalitatieve producten toe te passen en levert met bijpassende kwalitatieve service. Het bedrijf is als enige in de regio gecertificeerd en heeft ook de waarborgen richting de klant hiermee op gebied van garantie voor 10 jaar gesecureerd.

Het bedrijf heeft een goede naam en sterke groeikansen.


Other

De eigenaren wil het familiebedrijf verkopen omdat ze, door omstandigheden versneld, gaan emigreren.

Vanwege de nog lage rendementen leent dit bedrijf zich voor MBI kandidaten maar ook voor collegae die een kwalitatieve slag willen slaan. Dit in een blijvende (vervanging)markt, die sterk wordt gestimuleerd door de verduurzaming.