Profile number 104622

Groeiend installatiebedrijf met loyaal personeel en een sterke positie in Limburg gekenmerkt door terugkerende klanten

03/05/2022 Date added

Located in

Limburg

General information

Sector

Manufacturing

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

2.500.000 - 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

250.000 - 500.000


Company activities

De onderneming is een servicegericht installatiebedrijf dat een totaalpakket aan diensten biedt, waarmee klanten volledig worden ontzorgt. Het totaalpakket bestaat uit de eigen specialisaties – elektrotechnische installaties en beveiliging – die waar nodig worden aangevuld door het inschakelen van ZZP’ers. De onderneming verricht haar diensten voor zowel zakelijke (B2B) als particuliere (B2C) klanten en gemeentes, die actief zijn in verschillende sectoren zoals de industrie, woning- en utiliteitsbouw. De activiteiten worden uitgevoerd door circa 14 FTE, exclusief het management. Daarnaast beschikt de onderneming over een breed netwerk van loyale ZZP’ers en oproepkrachten.


Unique selling points

Overall is sprake van een sterk ‘recurring’ karakter binnen het klantenbestand, waarbij circa 90% vaste klanten betreft. (Potentiële) klanten zijn bereid meer te betalen voor de kwaliteit die geleverd wordt, waardoor de onderneming niet mee hoeft te gaan in prijs vechten. De focus van de afgelopen jaren ligt voornamelijk op retentie en minder op het acquireren, waardoor ruime mogelijkheden bestaan om door te groeien met het bestaande (interne en externe) personeel.


Other

De cijfers kennen een positieve ontwikkeling na een beperkte 'corona dip' in 2020, waarbij sprake is van een sterke groei in omzet en resultaat (EBITDA), zoals in de grafiek zichtbaar.


Photos