Profile number 67967

Gespecialiseerde lederwaren fabrikant

07/11/2019 Date added

Located in

Gelderland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Clothing

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het betreft een ontwerpstudio en atelier voor lederen toepassingen. Wij hebben meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van ontwerpen en maken van klant specifieke meubels, designproducten en vele accessoires, in leder, kunstleder, trendy/design stoffen en zeilmateriaal

De organisatie bestaat op dit moment uit twee part time medewerkers en 1,8 FTE directie. De onderneming is gespecialiseerd in het stofferen van diverse artikelen en materialen. 

De DGA nadert de pensioengerechtigde leeftijd en heeft de wens om de onderneming over te dragen.


Company activities

Onderneming is gespecialiseerd in het stofferen van diverse artikelen en materialen. Hierbij moet u denken loungebanken, bed-achterwanden, wanden poefs, toonbanken, tafels, paskamergordijnen, alles voor het interieur van bedrijven en de Retail, tevens damestassen, allerlei maatwerk hoezen voor sport accommodaties en voor de muziek industrie etc. De materialen die hierbij gebruikt worden bestaan uit leder, kunstleder of allerlei trendy design stoffen.

De producten worden met de hand gemaakt en in diverse uitvoeringen uitgeleverd (blind stikken, Engelse naad stikken, sier naad stikken etc. Daarnaast fabriceren wij in onze zeilmakerij paardentrailer achterzeilen (Rollo’s), wielhoezen etc.

Als laatste hebben wij een uitgebreid assortiment met motortassen. Deze zijn voor de export. 

De onderneming werkt voor (internationale) grote en middelgrote klanten.

 


Unique selling points

De strategie is gericht op borging en lange termijn borging van solide businessmodel waarbij wederkerige relaties centraal staan.    De strategie is gericht op “klantwaarde generen” wij geven extra glans en kleur aan waardevolle bezittingen van de klant. Dit doen wij door mee te denken en te ontwikkelen met de ideeën van de klant. 

             

Om de toekomst te borgen wordt het agentschap in Duitsland verder opgeschaald en geprofessionaliseerd waardoor de productie van het aantal lederen tassen opgeschaald kan worden. 


Other

De onderneming heeft een omzet van EUR 350dz  De omzet fluctueert beweegt zich al jaren tussen de EUR 300dz en EUR 350dz. 25% procent van de omzet wordt gerealiseerd uit tassen. Continuïteit van verkoop ligt geborgd in eigen netwerk en een agentschap in Duitsland voor de motortassen.

De tas verkoopt zichzelf op basis van de merknaam

Gemiddeld realiseert de onderneming een ebitda van 17,5dz per jaar. De ebitda is stabiel over de jaren. De managementvergoeding bedraagt EUR 101dz.

De winstgevendheid ten opzichte van de omzet is hoog.

 


Gespecialiseerde lederwaren fabrikant
Region
Gelderland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000