Profile number 65995

Specialist sneltransport EU

12/03/2018 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Transport

Type of company

Road haulage and exceptionsal haulage

Legal entity

Firm

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background
De onderneming (gedreven in een VOF) is gespecialiseerd in geconditioneerd sneltransport binnen NL, deels EU. De belangrijkste klanten zijn (universitaire) ziekenhuizen, (medische) laboratoria en onderzoeksinstellingen, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Het (internationale sneltransport) betreft delicate goederen (medische samples/materialen, organen, laboratorium samples voor klinische testen, voedingsmiddelen en –monsters) en ADR goederen. Daarnaast is de onderneming importeur/wederverkoper van droogijs voor gekoeld transport en overige professionele toepassingen. Belangrijke afnemers zijn de medische sector, voedingsmiddelenindustrie, horeca en particulieren.

Company activities
De onderneming verzorgt gespecialiseerd transport, deels eigen vervoer, deels uitbesteed. Daarnaast is er een goedlopende handel (voorraadhoudende wederverkoop) in droogijs aan een klantenbestand van 1300 terugkerende afnemers.

Unique selling points
Op basis van bewezen track-record en betrouwbaarheid heeft de onderneming een unieke en stabiele relatie met circa 120 afnemers ontwikkeld. De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: betrouwbaarheid, snelheid en een goede all-in service (documenten, condities en transport). Door de goede naamsbekendheid en het specialistische karakter van de dienstverlening zijn er goede kansen voor groei voor een strategische koper (transportonderneming/ koeriersdienst).

Other
De onderneming is gevestigd in een eigen bedrijfspand in ZW Nederland. Overname van het bedrijfspand is optioneel. De onderneming bestaat inmiddels ruim 32 jaar en is in handen van de huidige vennoten (echtpaar). De ondernemers willen de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd). De koopsom van de activa van de onderneming is €120.000, omvattende voorraden, inventaris (kantoor, koelcellen en intern transport), (weg)vervoermiddelen en goodwill.

Specialist sneltransport EU
Region
Noord-Brabant
Sector
Transport
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000