Profile number 106338

Professionele Turkse koffiemachine

16/05/2023 Date added

Located in

Zuid-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland

General information

Sector

Leisure

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 250.000 - € 500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Met een geschiedenis van meer dan 500 jaar is koffie uitgegroeid tot een van de meest iconische dranken ter wereld. In 1450 openden de eerste koffiehuizen in Istanbul en sindsdien heeft koffie zich over de hele wereld verspreid. Het zal je misschien verbazen dat de allereerste koffie die ooit werd gezet, Turkse koffie was.

Turkse koffie is nog steeds een van de meest populaire koffies ter wereld. Meer dan 1 miljard mensen in meer dan 60 landen genieten dagelijks van een heerlijke kop Turkse koffie. Hoewel Turkse koffie wordt geserveerd in meer dan 900.000 horecagelegenheden over de hele wereld, gebruiken deze locaties momenteel alleen plastic consumentenkoffiemachines. Dat betekent dat ze koffie zetten met voorgemalen en verpakte koffie, terwijl espresso juist versgemalen koffie gebruikt. En dat is een van de vele vernieuwende punten waarin wij ons onderscheiden.

Onze oprichter heeft jarenlange ervaring in IT, design, elektronica en marketing. Zijn veelzijdige achtergrond stelt hem in staat om innovatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren op alle gebieden van ons bedrijf.


Company activities

Wij hebben de allereerste professionele Turkse koffiemachine ontwikkeld die de Turkse koffie op professioneel niveau bereidt, met versgemalen koffie en gefilterd water. Koffie en water worden beide geleverd in de gewenste hoeveelheid.

Ons doel is om professionele Turkse koffiemachines en koffiemolens te ontwikkelen en te leveren aan hotels, cafés en restaurants in meer dan 60 landen, waaronder Turkije, Griekenland, Saudi-Arabië, Qatar, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Egypte, Cyprus en de Balkan.

Daarnaast richten wij ons op landen waar grote populaties van Turkse, Arabische, Griekse, Israëlische en Balkan gemeenschappen wonen, zoals in Noordwest-Europa, Rusland en de Verenigde Staten.


Unique selling points

Ons bedrijf heeft geen directe concurrenten op het gebied van professionele Turkse koffiemachines. Hoewel er fabrikanten zijn die Turkse koffiemachines van consumentenkwaliteit produceren, bieden wij een uniek product met onze professionele koffiemachines. Wij zijn het eerste bedrijf dat een professionele Turkse koffiemachine heeft ontwikkeld die kan concurreren met bekende commerciële Italiaanse espressomachines. Dit geeft ons een unieke positie in de markt en biedt kansen om ons te onderscheiden van andere spelers in de koffie-industrie.


Other

We zijn momenteel op zoek naar een financiering van minimaal €500.000 om het MVP te realiseren.

Hiermee zullen we de eerste stappen zetten in de assemblage, marketing en verkoop van onze professionele Turkse koffiemachines. Daarnaast zullen we ons merk presenteren en promoten op belangrijke beurzen, evenementen en op sociale media om onze naamsbekendheid te vergroten.

De financiering zal ons in staat stellen om ons unieke product op de markt te introduceren en onze concurrentiepositie te versterken. Bovendien willen we door deze investering onze basis leggen voor toekomstige groei.

Minimale ticketsize:

€100.000,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€0,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€1.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€1.000,-


Professionele Turkse koffiemachine
Region
Zuid-Nederland
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
250.000 - 500.000