Profile number 106085

Sanitair & Tegel Speciaalzaak

10/09/2023 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Kitchen, sanitary

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De onderneming kent een zeer lange historie van ca. 90 jaar en is gedurende deze periode uitgegroeid tot een bedrijf met een goede en gevestigde naam in de regio en daarbuiten. 

De activiteiten worden uitgevoerd vanuit een representatief bedrijfspand met een zeer goede ontsluiting op een snelweg.


Company activities

De huidige activiteiten van de onderneming bestaan uit de in- en verkoop van wand- en vloertegels voor binnen en buiten, voor keuken en badkamer, waarbij de inkoop veelal plaatsvindt bij gerenommeerde toeleveranciers in Spanje en Italië. Daarnaast voert de onderneming een uitgebreid assortiment aan sanitair van bekende merken. 

De omzet wordt hoofdzakelijk (80 %) rechtstreeks gerealiseerd bij particulieren. De overige omzet (20 %) komt voort uit de samenwerking met diverse regionale aannemers.


Unique selling points

Met als doel haar cliënten zoveel als mogelijk te ontzorgen biedt de onderneming tevens aan de geleverde producten te verwerken en te plaatsen. 

Naast de DGA heeft de onderneming slechts een zeer beperkt aantal personen in vaste dienst. Teneinde de kostenstructuur zoveel als mogelijk flexibel te houden wordt er voor het overige samengewerkt met een negental zzp’ers die naar behoefte worden ingeschakeld.


Other

Gelet op de leeftijd van de DGA, diens vurige wens nog activiteiten te ontplooien op een geheel ander vlak en het feit dat er intern (noch binnen de familie noch bij de werknemers) geen opvolging voorhanden is, in combinatie met het streven de continuïteit van de onderneming te waarborgen, heeft de leiding besloten de onderneming in haar geheel (100 %) ter verkoop aan te bieden.


Sanitair & Tegel Speciaalzaak
Region
Noord-Brabant
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed