Profile number 105505

Gespecialiseerd koerier- en transportbedrijf

04/11/2022 Date added

Located in

Gelderland

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Transport

Type of company

Road haulage and exceptionsal haulage

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Betreft: de overname van 2 besloten vennootschappen, middels een aandelentransactie. Daarnaast wordt een deel van het wagenpark – vanuit de verkopende Holding – middels een activa/passivatransactie overgedragen.

Reden verkoop: na bijna 30 jaar actief te zijn geweest in de logistieke sector wil de huidige eigenaar zich gaan richten op andere activiteiten. Zowel binnen de onderneming als de familiekring is geen opvolging voorhanden. Vandaar dat het besluit tot verkoop is genomen.


Company activities

Profiel onderneming: de onderneming, opgericht in 1994, biedt een ruim aanbod aan uiteenlopende koeriersdiensten en andere distributiemogelijkheden aan. De onderneming is met name nationaal actief.

Door het aanbod aan koeriers- en transportdiensten is het klantenbestand van de organisatie gespreid. De flexibiliteit van de organisatie is groot, waardoor zij kunnen zorgen voor een snelle levering. De diensten worden uitgevoerd door gekwalificeerd en gemotiveerd personeel, waardoor de zendingen te allen tijde met grote zorg worden behandeld.

Werknemers: de onderneming beschikt over een team van 3 medewerkers (3 fte) op kantoor en 17 chauffeurs (17 fte), zowel in loondienst als op uitzendbasis.

Locatie: het bedrijf (kantoor, opslag en bedrijfsterrein) is gevestigd in Gelderland, vlakbij de snelweg. Het moderne bedrijfspand, eigendom van verkoper, kan gehuurd worden.


Unique selling points

Financiële gegevens: 

Jaar: 2019
Omzet: € 2.800.000

Jaar: 2020
Omzet: € 2.650.000

Jaar: 2021
Omzet: € 2.500.000

Jaar: HY 2022
Omzet: 1.400.000


Other

Opmerkingen: het bedrijf kan een interessante optie zijn voor MBI/MBO-kandidaten, bestaande marktpartijen, en/of strategische partijen die hun marktaandeel in Nederland willen vergroten.

Bij verdere interesse is een uitgebreid memorandum beschikbaar, ook kan - bij voldoende aanknopingspunten - een gesprek met de eigenaar plaatsvinden.


Gespecialiseerd koerier- en transportbedrijf
Region
Gelderland
Sector
Transport
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed