Profile number 105233

Webshop in schrijfwaren en notitieboeken

12/09/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Trading company

Legal entity

Firm

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming (VOF) is een sterk groeiende webshop die zich richt op schrijfwaren en notieboeken. De grote diversiteit aan producten (circa 6.000) zorgt ervoor dat de klant daadwerkelijk kan winkelen. De webshop is gebruiksvriendelijk ingericht en het bedrijf heeft een uitstekende klantservice. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in Nederland en België is in opkomst. Er worden B2C en B2B klanten bediend. Het percentage terugkerende klanten is circa 20 %. Het bedrijf staat bekend als een professionele, betrouwbare en servicegerichte webshop met een hoge klanttevredenheid.  

 


Company activities

De marktvooruitzichten in Nederland en België zijn uitstekend. Daarnaast is er een toename van Duitse klanten zonder actieve promotie. Het omzetniveau 2022 (prognose) is € 800.000, met een gezond bedrijfsresultaat. De structuur van de onderneming en goed presterende webshop is gericht op verdere groei, in binnen- en buitenland.  

  

Binnen de onderneming zijn geen medewerkers in dienst, de huidige twee eigenaren zijn werkzaam in het bedrijf. Er wordt gebruik gemaakt van een goed onderhouden bedrijfspand, vanuit het magazijn wordt de logistiek (orderverwerking) in eigen beheer uitgevoerd. Het bedrijf is eenvoudig te verplaatsen of te integreren in een ander bedrijf met vergelijkbare business. Ter overname wordt de volledige onderneming aangeboden vanuit een activa passiva transactie.  


Webshop in schrijfwaren en notitieboeken
Region
The Netherlands
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed