Profile number 105195

Groeikapitaal gezocht voor supergezonde olijfshot

16/03/2023 Date added

Located in

Location anonymous

General information

Sector

Engineering

Type of company

Food industry

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Een groeiende groep mensen is zich steeds meer bewust van de relatie tussen voeding en gezondheid. Zij willen graag hun gezondheid verbeteren maar zijn niet altijd in staat hun levensstijl dan wel eetpatroon daarvoor aan te passen.

Hun missie is om de hele wereld te laten profiteren van de gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie.

Met dit bedrijf willen de ondernemers een bijdrage leveren aan een gezondere wereld. Dit dienen ze letterlijk te nemen. Met hun producten willen ze de wereldmarkt gaan bedienen te beginnen in aangrenzende gebieden. Hiertoe zullen ze strategische partnerschappen en distributiesamenwerkingen gaan ontwikkelen alsmede talent en smart capital aantrekken om dit te realiseren. Op dit moment maakt de startup de shots nog geheel zelf in kleine aantallen. Potentiële productie partners staan op gelijnd voor verdere automatisering van de productie.


Company activities

Deze startup biedt als eerste de gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie in eigentijdse shot vorm (gepatenteerd). Door dagelijks deze shot te drinken verbeter je je gezondheid zonder dat je je levensstijl ingrijpend hoeft te veranderen.

De nieuwe shot gebaseerd op olijfolie van dit bedrijf voldoet aan twee EFSA gezondheidsclaims:

• De onverzadigde vetten dragen bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten.
• De polyfenolen (antioxidanten) dragen bij aan de bescherming van de bloedvetten tegen oxidatieve schade bij een dagelijkse inname van 20 gram extra vergine olijfolie (EVOO).

Het aanbod:

  • Gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie (evoo) voor iedereen, voor het eerst in een unieke hedendaagse drinkbare shot (60% brutomarge).
  • Het ontwikkelen, maken en verkopen van unieke en kansrijke van evoo afgeleide producten met bijbehorende gezondheidsvoordelen.

De verkoop vindt plaats door middel van:

  • Retail: supermarkt, flits
  • Pharma/gezondheidswinkels
  • E-commerce: eigen webshop, derden platform, subscription model

Unique selling points

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de inmiddels veel verkochte gembershot voldoet deze shot aan twee EFSA gezondheidsclaims. Eenvoudig je gezondheid verbeteren.

De shot gebaseerd op de gezondheidsvoordelen van olijfolie van deze startup is supergezond en draagt echt bij aan een gezonder leven.
Het is een lifestyle product voor lichaam en geest, voor iedereen die zicht bewust is van de relatie tussen voeding en gezondheid.

Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor een mooier en gezonder leven. Alle aandacht voor jezelf, zonder schuldgevoel.

De startup her(kent) de ‘daily struggles’ van een jachtig en druk leven. Een leven waarin iedereen maar van alles moet en aan alle kanten aan je getrokken wordt.

Er is geen vergelijkbaar product te verkrijgen. Deze shot is dan ook uniek. Er zijn wel indirecte concurrenten waar ze mee te maken hebben. Zij richten zich met hun drankjes op dezelfde consument als waar deze startup zich richt. Voor de shot van deze startup is Europees patent verleend. Andere landen (VS, China, Canada) zijn pending.


Other

CEO & founder:
In 1996 nam hij de stap naar zelfstandig ondernemerschap. De ervaring die hij gedurende tientallen jaren opdeed vormde hem tot een erevaren entrepreneur op het gebied van zowel B2C als B2B. Gedurende zijn carrière heeft deze founder ervaring opgedaan in de retail maar ook kansen en mogelijkheden benut die door de opkomst van het internet zijn ontstaan.

CCO & co-founder:
Zelf ook ondernemer geweest en commercieel in hart en nieren. In staat om met niets te beginnen en te starten met bouwen. Ervaren op divers gebied, maar vooral (inter) nationale verkoop en relatie onderhoud. Opent deuren die voor een ander gesloten blijven. Houdt ook van aanpakken en is een echte doorzetter.

Verder bestaat het team uit de volgende personen

  • Werknemer voor productie
  • Werknemers voor technisch support
  • Een uitstaande vacature voor BackOffice

Benodigd kapitaal:

€300.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Marketing (+ uitbereiding team) €250.000,-
  • Productie opschalen/optimaliseren €50.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€220.000,-


Groeikapitaal gezocht voor supergezonde olijfshot
Region
Location anonymous
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000