Profile number 105008

Kunststofverwerkend bedrijf in vezelversterkte thermoharders

25/07/2022 Date added

Located in

West-Nederland

Also interesting for this region (s)

Zuid-Nederland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Plastic and rubber conversion

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De aangeboden onderneming heeft zich sinds haar oprichting 22 jaar geleden gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van vezelversterkte kunststof.


Company activities
De activiteiten kunnen gesplitst worden in de productie van unieke stukken en kleine series in de werkplaats en in het werken op locatie. Met name in de mallenbouw, het verbouwen van bestaande mallen of reverse engineering wordt toegevoegde waarde geleverd aan de kleine series. Hierbij wordt een combinatie van materialen gebruikt zoals hout, rvs, polyester of siliconen. Voor de unieke stuks wordt samengewerkt met een vaste groep onderaannemers zoals kunstenaars, vormgevers en CNC frezers. Op industrieel gebied is chemische resistentie het belangrijkst, bij zwembaden en sauna centra de esthetiek en bij voedselindustrie de hygiëne. Bij alle toepassingen gaat het om meedenken met de klant.

Unique selling points

Het werken op locatie is iets wat door niet veel kunststofverwerkende bedrijven gedaan wordt.

De onderneming richt zich op klanten in Nederland en Vlaanderen, in een breed scala van markten, voor het overgrote deel B2B. Op locatie gaat het om de zwembadmarkt, de (petro-)chemie, de voedselindustrie en de bouw. In de werkplaats worden voor een divers klantenbestand unieke stukken gemaakt variërend van kunst tot speeltoestellen en van carrosseriebouw en autosport tot viskwekerijen.


Other

De onderneming is vitaal en kan op eigen kracht succesvol door, maar er dienen zich mogelijkheden aan om op te schalen en er zijn meer kansen in de markt. De huidige eigenaar denkt dat het nu het juiste moment is om met financieel sterke partijen in gesprek te gaan over overname. Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te behalen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met affiniteit tot de sector die over voldoende middelen kunnen beschikken.         


Kunststofverwerkend bedrijf in vezelversterkte thermoharders
Region
West-Nederland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed