Profile number 104748

Producent voor Pigmentpasta's

23/05/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Engineering

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

Het bedrijf kent een zeer lange historie. Omdat de huidige aandeelhouder zijn focus op andere activiteiten wilt gaan richten, wordt door middel van een aandelentransactie gezocht naar een nieuwe eigenaar, waarbij een gedegen overdracht vanzelfsprekend is en het tijdelijk aanblijven in overleg kan worden bepaald.


Company activities

Het betreft een onderneming actief in het produceren van pigmentpasta's. Het proces is specialistisch van aard. Het productiebedrijf verkoopt onder eigen label en produceert onder private label voor diverse afnemers.

 


Unique selling points

Door een no-nonse aanpak, snelle leveringen en flexibiliteit positioneert deze onderneming zich goed in de markt. Het machinepark is up tot date en de onderneming voldoet aan alle eisen en vergunningen. Het bedrijf is actief in een niche markt waar nog diverse kansen liggen om het bedrijf te laten groeien. Het bedrijf heeft een stabiele, groeiende afnemerskring in de Benelux. 


Other

De verkoper zal in overleg met de koper tijdelijk aanblijven om de koper in te werken. Het pand is gehuurd en maakt geen onderdeel uit van de verkoop. Verder is de onderneming voornamelijk geschikt voor de volgende partijen:

  • Bedrijven die zich richten op een aantal gelijke disciplines en die uitbreiding zoeken in de bedrijfsactiviteiten (strategische partij);
  • Fusie aanverwante bedrijven;
  • Investerings- en participatiemaatschappijen die deze onderneming wensen toe te voegen ter completering van hun portfolio;
  • Management Buy In.

Producent voor Pigmentpasta's
Region
The Netherlands
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.