Profile number 104659

Elektrotechnisch installatiebedrijf

10/11/2022 Date added

Located in

West-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft een goede reputatie in de regio (centraal in de randstad). De onderneming ontwerpt, adviseert en installeert van alle voorkomende werkzaamheden van een elektrotechnisch installatiebedrijf. Daarnaast kent het bedrijf een focus op het gebied van branddetectie, beveiliging en verlichting. Ook het aanleggen van laadpalen behoort tot de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats in de gehele randstad waarbij een focus ligt op de regio Haaglanden, Leiden en de Bollenstreek.

Vrijwel uitsluitend wordt de zakelijke markt (inclusief zorg en overheden) bediend, de particuliere markt wordt in zeer beperkte mate bediend (circa 2% van de omzet). De zorgsector is een grote vaste opdrachtgever van de onderneming.


Company activities

In 2021 is een omzetniveau gerealiseerd van ruim € 1.800.000, voor 2022 wordt een omzetniveau geprognosticeerd van circa € 2.150.000. De EBITDA-marge 2021 bedraagt bijna 20%. Voor 2022 wordt een verdere groei in winstgevendheid verwacht.

De bedrijfslocatie is gehuurd en is centraal gelegen in de regio. Er bestaat geen verplichting tot voortzetting van het lopende huurcontract, de onderneming kan derhalve worden verplaatst. De onderneming beschikt over diverse certificeringen, ondermeer het KIWA-certificaat Branddetectie Installatie en Onderhoud.

De eigenaar is op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij hij bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het installatiebedrijf.

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de branche. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen. Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Elektrotechnisch installatiebedrijf
Region
West-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.