Profile number 104501

De Amazon infrastructure as a service

06/12/2022 Date added

Located in

Location anonymous

General information

Sector

IT service

Type of company

Website

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

MBI candidate


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

€ 0 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Sinds lancering in 2018 is dit bedrijf winstgevend met een omzetgroei van +1500%. Het bedrijf heeft een bedreven internationaal managementteam met locaties in Nederland en Italië met in het totaal 22 fte’s. Ze gaan nu hun Series A funding ronde ophalen om de positie van ‘European Operator & Accelerator’ te verzekeren in een groeiende miljarden business.

Het probleem wat dit bedrijf oplost: Merken van elke omvang hebben problemen met het verwezenlijken van een prominente positie binnen Amazon Europa. Het vereist veel en verscheiden operationele taken door de mate van de complexiteit van de regio om een prominente positie binnen Amazon Europa te verwezenlijken.

Hun oplossing: een gedesignd Amazon-infrastructuur oplossing op pan-Europees niveau voor de kosten van slechts 1 fte!


Company activities

Deze onderneming heeft een infrastructuur ontwikkeld voor e-commerce merken die een prominente plek op Amazon willen krijgen. Om dit te realiseren omvat deze Amazon infrastructuur warehousing, logistiek, relatie beheer, digitale marketing en content optimalisering. Het bedrijf is actief op Europees niveau in de marketplace / Amazon industrie, als full service operator. Hun ‘Gateway to EU’ businessmodel is zeer schaalbaar en snel winstgevend.

Het verdienmodel van deze AIaaS (Amazon Infrastructure as a Service) is een succes fee met maandelijkse retainer. Afhankelijk van het productcategorie, is het verdienmodel een maandelijkse retainer met/of een marge op de omzet.
Op geen enkel moment is dit bedrijf een voorraadrisico, wat het erg schaalbaar maakt.


Unique selling points

Blue ocean markt.

Ruim 1.9 miljoen bedrijven die gezamenlijk + 1 miljard omzet per dag via Amazon genereren, maar slechts <2% verkoopt op Europees niveau vanwege de complexiteit. Dit bedrijf lost dit op en heeft dan ook een luxe positie qua doelgroep en marge. Het bedrijf heeft potentieel om snel naar 8 cijfers omzet te groeien. Vanwege de unieke expertise en positie, is het bedrijf een strategische partner geworden voor Amazon hoger management.

De investering zal zorgen voor een snelle omzettoename + binnen 2 jaar winstgevend en lange termijn strategische positie voor leverancier en Amazon.


Other

De founder van dit bedrijf heeft +10 jaar ervaring als interimmanager bij diverse MKB-bedrijven voor het opzetten van internationaal E-commerce business. Het managementteam bestaat uit specialisten in de private equity industrie, een serial entrepreneur (25% eigenaar) en specialisten in de digital marketingindustrie.


De Amazon infrastructure as a service
Region
Location anonymous
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
0 - 250.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.