Profile number 100905

Groothandel ijsblokjes, water/koeltechnische apparatuur

14/07/2020 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Other

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Onderneming die zich enerzijds bezig houdt met groothandelsactiviteiten in ijsblokjes en crushed ice, water- en koeltechnische apparatuur, en overige goederen. Daarnaast voorziet de onderneming haar clientèle van een passende service en bezorging. De onderneming levert aan zakelijke relaties, horecagelegenheden en particulieren. Er is sprake van een stijgend omzetniveau met dito bedrijfsresultaat.


Company activities

De klantenkring van de onderneming bestaat op dit moment uit een groot aantal vaste opdrachtgevers. De klantenkring bestaat voor ± 20% uit particuliere afnemers en voor ± 80% uit zakelijke afnemers. Met sommige van deze afnemers wordt al meer dan 10 jaar zaken gedaan. De opdrachtgevers zijn voornamelijk gevestigd in Zuid-Oost Nederland.


Unique selling points

Verder heeft de onderneming een 7 dagen leverservice voor cliënten. Het bedrijf bestaat meer dan 20 jaar en heeft in haar branche een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. Er is voor inkoop bewust gekozen voor vaste leveranciers in het kader van borging van continuïteit.


Other

Het betreft een eenmanszaak. Naast de ondernemer zijn er 2 medewerkers met tijdelijke en flexibele contracten in dienst. Voor piekmomenten wordt gebruikgemaakt van oproepkrachten. Goed geoutilleerd en financieel gezond bedrijf. Ondernemer is bereid, indien gewenst, om nog een nader te bepalen periode de koper te blijven begeleiden. Ook bestaat de mogelijk tot koop van het onroerend goed.


Groothandel ijsblokjes, water/koeltechnische apparatuur
Region
Noord-Brabant
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.