laatst bijgewerkt op: 23-06-2017
artikelen over waardebepaling
Waarde en prijs bij een overname

Nog voor een onderneming wordt gestart komt de vraag op of men kan spreken over een goede, zinrijke beslissing, althans in economische zin. Binnen de economie geldt dat iets zinrijk genoemd kan worden indien economische waarde wordt toegevoegd...

[ lees meer ]
Waardering ondergeschikt aan haalbaarheid financiering

De eeuwenoude discussie over de totstandkoming van prijzen op de markt van vraag en aanbod en het ongrijpbare verschil tussen waarde en prijs is nog steeds actueel. Wat velen zich niet realiseren, is dat de overnameprijs voornamelijk wordt bepaald door een heel ander facet: de financierbaarheid van de onderneming...

[ lees meer ]
Wat bepaalt nu de waarde van uw onderneming?

Menig ondernemer zal zich op een gegeven moment afvragen wat de jarenlange inzet nu heeft opgeleverd? Ook komt het voor dat door plotselinge omstandigheden als ziekte ineens over de toekomst wordt nagedacht, met name of een goed pensioen is gewaarborgd. Binnen een kort tijdsbestek wordt de onderneming dan door omstandigheden te koop aangeboden.

[ lees meer ]
Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf en of u al kunt stoppen met werken?
Klik op onderstaande button en doe de gratis check, dit kost u slechts 5 minuten!

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf en of u al kunt stoppen met werken?

Welke ondernemer is nu niet benieuwd naar de waarde van zijn of haar bedrijf? Of u nu eigenaar bent van een eenmanszaak, VOF, BV of NV, op Watisdewaardevanmijnbedrijf.nl komt u het allemaal te weten!

Voor veel ondernemers vormt de waarde van het bedrijf (al dan niet in combinatie met onroerend goed in eigen beheer) het pensioen dan wel vormt dit zekerheid van het kunnen continueren van de huidige levensstijl. Om er zeker van te zijn dat de toekomstige wensen ingevuld kunnen worden is het van belang alle vermogensbestanddelen in kaart te brengen, waaronder de waarde van het bedrijf!

Er bestaan talloze manieren om de waarde van een bedrijf te berekenen, deze website gaat uit van de DCF-methode (discounted cash flow) oftewel het berekenen van de waarde op basis van toekomstige kasstromen.

Hoe werkt de rekenmodule?

U doorloopt de gratis module stapsgewijs. Eerst vult u uw persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in, waarna u een keuze maakt tussen eenmanszaak/ vof of B.V./N.V. Bij stap 2 vult u de witte cellen in. Veel informatie kunt u terugvinden in uw jaarrekening. U hoeft alleen de witte cellen in te vullen; de grijze cellen bevatten vaststaande formules. Stap 3 toont vervolgens de indicatieve waarde van uw bedrijf.

Rechten

De uitkomst van deze rekenmodule is een resultante van de ingevoerde gegevens en de onderliggende theoretische rekenkundige methodiek. Aan de uitkomsten van dit model kunt u geen rechten ontlenen. Internet B.V. accepteert geen enkele directe en/of indirecte aansprakelijkheid ten aanzien van het gebruik van dit rekenmodel of daaruit voortvloeiende schade.