Profiel nr. 68076

MBI kandidaat zoekt handels- of productiebedrijf ter overname of participatie

27/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

  • Aandelentransactie
  • Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - > 50

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De gezochte onderneming is in een fase beland waarin de huidige directeur/eigenaar een beroep wenst te doen op aanvullende expertise om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Een volledige overdracht van de onderneming is ook bespreekbaar. Het bedrijf is bij voorkeur actief in de handel, waarbij toegevoegde waarde geleverd wordt in haar businessmodel aan haar klanten. Ook producerende bedrijven zijn interessant, mits zij zelf de beschikking hebben over de intellectuele rechten van de producten of langjarige, contractueel vastgelegde gebruiksrechten daarvoor. Ook dienstverlenende bedrijven kunnen mogelijk passend zijn voor deze koper. Nadrukkelijk worden ook ondernemers verzocht te reageren die behoefte hebben aan een (mede) directeur die de onderneming -waar nodig- kan herstructureren en het aanwezige potentieel van producten en/of diensten tot volledige ontwikkeling te laten komen. Een situatie waarin een turn around gerealiseerd moet worden kan uitstekend bij deze koper passen.


Activiteiten van het bedrijf

De MBI kandidaat heeft een meerjarige ervaring als (interim) algemeen directeur van een grote MKB onderneming met enkele honderden medewerkers. Daarvoor heeft hij als zelfstandig consultant gewerkt als crisismanager en reorganisatie expert. Verder heeft hij in diverse management- en directiefuncties bij een grote Nederlandse financiële instelling ingevuld.  


Onderscheidend vermogen
Zijn kracht ligt in het doorzien van de weaknesses in een organisatie en gericht en efficiënt maatregelen door te voeren om de operational performance te verbeteren. Hierbij weet hij medewerkers te motiveren en te stimuleren het beste uit henzelf naar boven te halen. Hij beschikt over voldoende eigen middelen om, afhankelijk van de wensen van de huidige eigenaar, een overname of een participatie te realiseren.

Overig
  • De koper staat in principe open voor alle vormen van overname;
  • Voorkeur gaat uit naar een 100% belang maar in elk geval een meerderheidsbelang;
  • De koper kan over voldoende middelen beschikken om de overname of participatie te financieren;
  • De koper zoekt nadrukkelijk in het gebied Zuid- en Midden Limburg, waarbij de lijn Weert-Venlo de afbakening is voor de noordelijke kant van het geografisch gebied waarin gezocht wordt .    

MBI kandidaat zoekt handels- of productiebedrijf ter overname of participatie
Regio
Limburg
Branche
Groothandel
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - 5.000.000
Overname
0 - 1.000.000