Profiel nr. 67213

Gedreven en ambitieuze CEO is op zoek naar gezonde, (kleine) product-georienteerde onderneming om verder uit te bouwen

06/09/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
De kandidaat:  Gedreven en ambitieuze CEO is op zoek naar een gezonde onderneming om die gezamenlijk verder uit te bouwen en naar een hoger niveau te brengen. Deze MBI-kandidaat heeft een succesvolle carrière binnen de ICT/ fintech opgebouwd. Dagelijks leiding gegeven binnen (inter-)nationale ondernemingen met alle daarbij behorende verantwoordelijkheden, P&L, commercie, operations, processen en projecten. Teambuilder, coach en hands-on persoon. Sterk in en ruime ervaring met start-up/ scale-up, groeimanagement in de technologie in combinatie met diensten. Tweemaal succesvol een bedrijf opgezet en laten groeien tot een gezonde EBITDA. Commercie heeft altijd 50% of meer van de kandidaat zijn aandacht en tijdsbesteding gehad.

Activiteiten van het bedrijf
Zijn voorkeur gaat uit naar een kleine product georiënteerde onderneming waarbij groei centraal staat, denk hierbij aan startup/ scaleup bedrijven of jonge MKB bedrijven. Met klein wordt bedoelt max 10 FTE. Innovatie/ productontwikkeling staat centraal. Voorkeur voor de nieuwe wereld/ technologieën. Groei kunnen realiseren is heel belangrijk. Type klant/ markt is B2B o.b.v. langdurige contracten/ relaties. Geen hele lange sales cycles bij voorkeur. Diensten rondom het fysieke product aanbieden kan tot de mogelijkheden behoren. Product kan zijn; zelf ontwikkeld of een agentschap van een of meerdere producten. Gezien kennis en interesse zijn m.n. de financiële markt en gezondheidszorg markt interessant. Overige markten zijn overigens niet bij voorbaat uitgesloten als er aansluiting is op eerder benoemde punten. Afzetmarkt is in principe Nederland. Doel is om door verdere innovatie, professionalisering de omzetgroei en winstgevendheid, sterk, te vergroten.

Overig
De MBI-kandidaat is woonachtig in de regio Brabant. Gezocht wordt een onderneming binnen een straal van 60 kilometer rondom Tilburg. Afhankelijk van de situatie en voorkeur vanuit de verkopende partij gaat de voorkeur uit naar een gefaseerde overname. Reacties worden vanzelfsprekend zeer vertrouwelijk behandeld. Desgewenst wordt op voorhand een geheimhoudingsovereenkomst getekend. Kandidaat heeft beschikking over vrije liquide middelen om te investeren. 

Gedreven en ambitieuze CEO is op zoek naar gezonde, (kleine) product-georienteerde onderneming om verder uit te bouwen
Regio
Noord-Brabant
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.