Profiel nr. 66133

Strategische partij zoekt machinebouwer/producent met eigen product/merk

24/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Profiel koper: Onze opdrachtgever heeft een bestaande organisatie die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bewerken van metalen plaatwerk voor de industriële sector. Een van de sterke kanten van onze cliënt is zijn ervaring om productieprocessen op te zetten, ze efficiënt te maken en te houden alsmede het aanboren van nieuwe markten. De transactievorm kan zowel een 100% overname zijn als een gefaseerde over-name. Bijvoorbeeld door de verkopende ondernemer binnen 3 jaar uit te laten treden. Zo ook kan de verkoper in dienst van het bedrijf blijven.

Activiteiten van het bedrijf
Profiel gezochte onderneming: De onderneming die gezocht wordt is bij voorkeur een machinebouwer of producent van apparaten met een eigen product en/of merknaam. De branche waarin het bedrijf actief is, is bij voorkeur een branche die in het verlengde ligt van de huidige activiteiten van de koper. Voorbeelden van sectoren waar positief tegenaan wordt gekeken zijn industrie, machinebouw, tuinbouw, agrarische sector en de offshore industrie.

Onderscheidend vermogen
Omvang en werknemers: Wat betreft de omvang van de beoogde overname is men op zoek naar een onderneming met een jaarlijkse omzet van circa € 500.000 tot € 1.000.000. Het aantal medewerkers bevindt zich bij voorkeur tussen de 3 á 5 personen. Locatie: De gezochte onderneming bevindt zich idealiter in Oost-Brabant.

Overig
Onze opdrachtgever heeft middelen vrijgemaakt ten behoeve van de beoogde overname. Daarnaast hecht hij veel waarde aan de ideeën van verkoper over de transactiestructuur, dit zal samen met de huidige eigenaar worden besproken. Reacties worden zeer vertrouwelijk behandeld, desgewenst wordt op voorhand een geheimhoudingsovereenkomst getekend. 

Strategische partij zoekt machinebouwer/producent met eigen product/merk
Regio
Noord-Brabant
Branche
Industrie
Type
Te koop gevraagd
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.