Profiel nr. 66103

Ondernemer zoekt onderscheidende onderneming in de maakindustrie en/of groothandel

16/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Samenvatting: Loyale, betrouwbare en accurate leider met veel inzicht en interesse in de procesmatige kant van productiebedrijven, zoekt ter (gedeeltelijke of geleidelijke) overname een bedrijf in de maakindustrie in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland.

De ondernemer: De ondernemer is degelijk, betrouwbaar en loyaal. Binnen een teamverband komt deze ondernemer het beste tot zijn recht. In samenwerking met zijn team creeert hij de juiste omstandigheden om zo samen te genieten van de successen. Hij wil inzicht in processen en denkt in oplossingen. Hij is stressbestendig en gewend om te delegeren. Zijn kracht ligt in dagelijkse aansturing, inspireren en motiveren. Deze ondernemer heeft jarenlange ervaring als directeur en eigenaar van meerdere bedrijven. Doelstelling is om de bestaande producten of diensten verder door te ontwikkelen. Dit om een onderscheidend vermogen en eventueel specialisatie op te bouwen waardoor het bedrijf succesvol verder kan worden ontwikkeld.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een innovatieve, onderscheidende onderneming in de groothandel en/of maakindustrie. Het bedrijf is bekend door zijn commerciele- en/of servicekwaliteiten. Een onderneming met als kernactiviteit productie/verkoop of groothandel heeft de voorkeur. De product- en marktontwikkeling behoeven zich nog niet op een hoog niveau te bevinden. Hierin ziet deze ondernemer de uitdaging. De voorkeur gaat uit naar een bedrijf wat de volwassenheidsfase heeft bereikt. Het gezochte bedrijf is bij voorkeur gevestigd in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland.


Overig

Zowel volledige, geleidelijke of gedeeltelijke overname behoort tot de mogelijkheden. Het over te nemen bedrijf heeft naast de eigenaar maximaal 30 medewerkers in dienst. Het pand dient in eerste instantie gehuurd te kunnen worden. Dit om de investering en risico’s te beperken. De oppervlakte en overige zaken met betrekking tot de huisvesting worden pas in een later stadium bekeken. Bij een volledige overname dient de eigenaar bij voorkeur in en na de overdrachtsperiode voor een nader te noemen periode (gedeeltelijk) aan te blijven voor inwerken en eventueel in het begin mee te werken. Een en ander afhankelijk van de aanwezige kennis.

Indicatie overnameprijs: tot € 1.500.000.


Ondernemer zoekt onderscheidende onderneming in de maakindustrie en/of groothandel
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
1.000.000 - 2.500.000