Groothandel in nichemarkt

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
10 - 25


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze cliënt (1976) heeft onlangs zijn minderheidsbelang in een onderneming verkocht waar hij eindverantwoordelijk was voor de commerciële beleidsvoering. Hij wil nu zijn op-gedane kennis, ervaring en ondernemende drive gaan inzetten bij een onderneming waar hij (op termijn) meerderheidsaandeelhouder van wordt. Marketing, innovatie en efficiënte bedrijfsvoering zijn de pijlers waarop onze cliënt van toegevoegde waarde is door deze aspecten binnen de onderneming verder te gaan ont-wikkelen. De structuur van de transactie kan zowel een 100% overname zijn als een gefaseerde overname.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming die gezocht wordt is bij voorkeur een gespecialiseerde groothandel die zodoende een bepaalde niche van de markt bedient (geen massavolume). Als voorbeeld kan een technische groothandel voor een bepaalde sector gelden die eventueel een deel van het assortiment zelf produceert. Een bijkomend voordeel zou een speciaal importeur-schap kunnen zijn. B2B geniet de voorkeur waarbij het niet uitmaakt of de onderneming halffabricaten of eindproducten verkoopt.


Overig

Voor wat betreft de omvang zoekt onze cliënt een onderneming met een jaarlijkse omzet van € 2.000.000 tot circa € 6.000.000. Het beoogd aantal medewerkers bevindt zich tussen de 10-20 FTE, afhankelijk van het type onderneming. Het bedrijf is bij voorkeur binnen in een straal van 75 kilometer rondom Eindhoven gevestigd. Middelen ten behoeve van de overname en verdere groei zijn aanwezig. Onze cliënt kan snel schakelen en deze acquisitie heeft dan ook de volle aandacht en prioriteit.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.