Profiel nr. 65833

Enthousiaste en gedreven ondernemer zoekt participatie

23/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

MBI kandidaat kent een jarenlange carrière als zelfstandig ondernemer. Momenteel zoekt deze enthousiaste kandidaat een MKB-bedrijf met een uitdaging om met kennis, arbeid en kapitaal in te participeren.


Activiteiten van het bedrijf

De voorkeur gaat hierbij uit naar een bedrijf waar: De huidige DGA de pioniersrol vervuld heeft, maar nu een partner zoekt om het bedrijf naar de volgende (scale up) fase te kunnen brengen; De huidige DGA een bedrijf heeft met verander- en/of ontwikkelpotentie dat versterking of uitbreiding van het management zoekt; De huidige DGA geen opvolging binnen de familie of bedrijf heeft en geleidelijk zijn bedrijf wil overdragen aan enthousiaste ondernemer. De kandidaat is bij uitstek in staat om op enthousiaste wijze strategie en business te ontwikkelen, benadert vanuit een klantperspectief. Juist in staat om de strategie vervolgens ook te implementeren en met een gedreven aanpak hieruit resultaat te genereren. Hierbij wordt procesmatig de professionalisering en structurering van de eigen organisatie niet uit het oog verloren. Kandidaat heeft ruime ervaring op managementniveau, maar geeft even gemakkelijk informeel leiding aan een divers team van medewerkers.


Onderscheidend vermogen

Typering bedrijf: B2B met onderscheidende waarde propositie bij voorkeur in een niche markt Maakindustrie met productontwikkeling & co-creatie Technische handelsonderneming, services en (zakelijke) diensten, groothandel met specifieke distributiestrategie. Omvang beoogde onderneming: Omzet: > € 1.000.000 met groeipotentie Personeel: > 10 FTE’s Kapitaalintensieve bedrijven


Overig

Regio: Het bedrijf is gevestigd in Nederland binnen een straal van circa 70 km rond Noord-Limburg. Uitgangspunt participatie/overname: De voorkeur gaat uit naar een participatie of een duurzame samenwerking middels het verwerven van een meerder- of minderheidsbelang afhankelijk van de propositie. Timing: De participatie dient in onderling overleg tot stand te komen.


Enthousiaste en gedreven ondernemer zoekt participatie
Regio
Limburg
Branche
Groothandel
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000