Profiel nr. 65293

Ondernemer zoekt onderneming (btb) die voeding of een voedingscomponent fabriceert

23/08/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Levensmiddelendetailhandel

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een analytisch en pragmatisch ondernemer. Zijn pragmatiek uit zich door een creativiteit die eenvoudige en onverwachte oplossing voortbrengt. Een toegewijd persoon die veel waarde hecht aan een team dat echt ergens voor gaat. Hij is een doorzetter. Ondanks zijn financiële achtergrond is hij niet risico-avers. Hij zal rationeel analyseren en zijn intuïtie vertrouwen. De MBI-kandidaat is opgegroeid op een agrarische bedrijf dus het zelfstandig ondernemerschap is met de paplepel ingegeven. Werkervaring: 8 jaar controlerend accountant bij EY, 9 jaar in ‘business’ als (financieel) controller Opleiding/cursussen: HBO Bedrijfskunde ’s-Hertogenbosch, WO Economie te Wageningen, Register accountant


Activiteiten van het bedrijf

Ondernemende financieel georiënteerde manager/ondernemer zoekt een bedrijf om gedeeltelijk over te nemen. Bij voorkeur een bedrijf dat business-to-business voeding of een voedingscomponent fabriceert. Een niche- en/of regionaal product met een duurzame inslag is een pre. Bij voorkeur een agrarisch product waarbij hiermee alle voeding en voedingscomponenten bedoeld worden. Hoe hoger de versgraad c.q. kwetsbaarheid van het product, hoe meer deze ondernemer zich uitgedaagd voelt. De omvang (tweederde) en kwaliteit (hoog) van het directieteam dienen zijn talenten aan te spreken. Indien er sprake is van een ander type fabricageproduct dan is de kwaliteit van de bestaande (of nieuwe) leiding en het toekomstperspectief doorslaggevend. Daarnaast hebben duurzaamheid en duurzame technologieën ook de voorkeur. Karakteristiek: Een dynamiek waarin uitdagingen zich voordoen in de vorm van financiële constructies, intellect en/of ondernemerschap. Internationaal is een pre maar geen eis.


Onderscheidend vermogen
  • Cultuur: Scherpte en toewijding in het directieteam, no-nonsense, besluitvorming op basis van ratio, hoogwaardige kwaliteit van management.
  • Type klanten: Business-to-business
  • Regio vestiging: Oost-Brabant/Gelderland-Zuid/Noord-Limburg. Binnen een cirkel van 60 kilometer rondom Nijmegen, inclusief Ruhrgebied.  
  • Grootte: Directieteam van 2-3 mensen  
  • Levensfase: Bedrijf die de start-up fase is ontgroeid, een bedrijf in de scale-up, groei, doorgroei of volwassen fase.  
  • Soort overname: Een overname met een minderheidsaandeel; eventueel in combinatie met een participatie of een ander MBI-kandidaat.

Ondernemer zoekt onderneming (btb) die voeding of een voedingscomponent fabriceert
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000