Profiel nr. 65218

Groothandel of industriële onderneming Noord-Nederland

27/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Betreft Namens onze cliënt, een ervaren ondernemer met brede interesse, zijn wij op zoek naar een onderneming ter overname. Een onderneming met als kernactiviteit productie/verkoop of groothandel heeft de voorkeur (exclusief food, verpakking, metaal, kunststof, houtverwerking, revisie, tweewielers, wonen, textiel, sportartikelen, huishoudelijk). De product- en marktontwikkeling behoeven zich nog niet op een hoog niveau te bevinden, dit kan als uitdaging opgepakt worden om deze na een bepaalde periode op een hoger niveau te kunnen brengen. De voorkeur gaat uit naar een (familie) bedrijf, waarbij de eigenaar

 geen opvolger (binnen de familie) heeft of

 er nog niet aan heeft gedacht (een deel van) zijn aandelen te verkopen of

 behoefte heeft aan versterking van het management waarvoor hij bereid is een vast (minderheids)belang te verkopen (MBI).


Overig

Werknemers Het over te nemen bedrijf heeft naast de eigenaar minimaal 2 medewerkers in dienst. Locatie De onderneming bevindt zich bij voorkeur in Noord-Nederland met een straal van 70 km rondom Emmen (Drenthe). Klanten Het klantenbestand dient te bestaan uit afnemers in de zakelijke markt, die reeds de producten afnemen (B2B). Omzet De gezochte onderneming is winstgevend met een stabiele winst en omzet van enige omvang met sterke groeipotentie. De afzetmarkt is bij voorkeur Nederland en Duitsland of nationaal met een ambitie te groeien naar internationaal. Opmerking Belangrijk is dat de verkopende partij gedurende een nader af te spreken periode beschikbaar blijft voor kennisoverdracht, introductie bij klanten en inwerken in het bedrijf. Client beschikt over eigen financiële middelen.


Groothandel of industriële onderneming Noord-Nederland
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000