laatst bijgewerkt op: 25-05-2017

Onderneming gezocht in petfood en healty food

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
63273 02-02-2017 Detailhandel Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Overig 50 - 100 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.
Omschrijving

Algemeen directeur met veel ervaring in het leiden van ondernemingen in binnen- en buitenland zoekt een onderneming die toe is aan de volgende groeifase. Het bedrijf produceert consument relevante artikelen en onderscheidt zich door kwaliteit en innovatie. Het voeren van eigen merken is een pré. De onderneming is bij voorkeur actief in de voedingsmiddelen-, dranken- of petfoodsector en is succesvol in haar marktsegment.

De persoon
Deze ervaren business- en peoplemanager is in staat door middel van verbinding een gedeelde en gedragen strategie uit te zetten. Hij wil hierbij gezamenlijk bouwen aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling van een onderneming. Kandidaat heeft de ervaring, analytische vaardigheden en kennis om een bedrijf verder te leiden en verbeteren, maar begrijpt tevens dat de mensen en cultuur van het bedrijf hierbij centraal staan. De kandidaat heeft door zijn jarenlange ervaring in commerciële- en leidinggevende functies in de voedingsmiddelenindustrie, een uitstekende affiniteit met de markt voor consumentenartikelen ontwikkeld en is hierdoor in staat premium brands en/of concepten (inter)nationaal te positioneren en uit te bouwen.

Werkervaring
Ervaring als commercieel en algemeen directeur bij diverse gerenommeerde productiebedrijven voor merkartikelen voor de consumentenmarkt in Europa. Ervaren in het leiden, professionaliseren en financieel en operationeel gezond maken van organisaties. Ervaring in werken met bedrijven met familiekarakter. Zeer veel affiniteit voor de Europese consumentenmarkt. Kandidaat beschikt over een uitstekend netwerk in met name Nederland, Duitsland en België. 

Huidige activiteiten
De kandidaat is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij een internationaal georiënteerde A-merk onderneming in de voedingsmiddelenindustrie (behorende tot de top-3 in de Benelux). Het bedrijf beschikt over meerdere ondernemingen, waarvoor de kandidaat directe verantwoording draagt. Hieronder vallen tevens eigen productiefaciliteiten (totaal 5 fabrieken). Hiervoor heeft hij gedurende een periode van 5 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt als algemeen directeur voor een groot, internationaal voedingsmiddelenbedrijf met eigen productiefaciliteit. Zijn primaire focus is nu gericht op het vinden en overnemen van een bedrijf in Nederland.

Opleiding/cursussen
Ingenieursdiploma Levensmiddelentechnologie, specialisatie Food en Marketing (HBO), diverse internationale vervolgopleidingen op het gebied van marketing, bedrijfsstrategie en financiering.

Specialiteit
Deze kandidaat is sterk in het verder professionaliseren en conceptueel uitbouwen van een bedrijf.
Hij heeft ervaring in het leiden van bedrijven in verschillende (groei)fases, waaronder aankoop- en verkooptrajecten, autonome groei en succesvolle marktintroducties.
Hij gebruikt hierbij zowel zijn kwaliteiten en ervaring in het aanboren van nieuwe markten, als zijn aanleg om mensen te motiveren en stimuleren.

Profiel gezocht bedrijf
Branche
Consument relevante artikelen met (hoge) toegevoegde waarde.
Bedrijf ontwikkelt deels innovatieve producten onder eigen merknaam.
Product en/of technologie is onderscheidend in de betreffende sector.
Voorkeur voor de voedingsmiddelen-, dranken- of petfoodsector.

Karakteristiek
Het bedrijf richt zich op consument relevante producten met (hoge) toegevoegde waarde en beschikt over een bewezen trackrecord. Het bedrijf produceert producten, waarbij de creatie, innovatie en ontwikkeling van producten primair is en de daadwerkelijke productie ook uitbesteed kan zijn. Het bedrijf is een belangrijke speler in haar afzetmarkt en heeft een goede reputatie. Er is in het bedrijf aandacht voor kennis en innovatie. Het bedrijf is in Nederland gevestigd, maar beschikt over een huidig internationale afzetmarkt en/of internationaliseringsmogelijkheden.
 
Cultuur
Continuïteit van het bedrijf en een lange termijn visie is een belangrijke doelstelling. Authenticiteit, samenwerking op basis van vertrouwen, en een no-nonsense sfeer staan centraal. Het bedrijf en haar medewerkers zijn klant- en kwaliteitsgericht.

Regio vestiging
Voorkeur regio Amsterdam plus 100 km.

Grootte
Aantal medewerkers is globaal tussen 25 en 100.
 
Levensfase
Het bedrijf is volwassen en toe aan de volgende groei- en/of professionaliseringsfase.
 
Soort overname
Kandidaat is in staat snel te schakelen en beschikt over financiële middelen en een groot investeringsnetwerk
Zowel gedeeltelijke als volledige overname mogelijk.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29