Profiel nr. 64271

Tech. start-up zoekt betrokken investeerders

04/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Activiteiten van het bedrijf

Bedrijf: De onderneming heeft een slimme pakketbox (parcelbox) met een app ontwikkeld waarmee consumenten eenvoudig pakketten kunnen ontvangen en kunnen retourneren. Founders zijn het bedrijf gestart met het geloof een revolutionaire verandering te kunnen brengen in de bezorgindustrie. Met een parcelbox is het immers mogelijk om in de nacht pakketten te leveren, wanneer steden rustig zijn en bezorgen efficiënter en met minder luchtvervuiling kan. Waar staan we nu? Met eigengeld en durfkapitaal is de ontwikkeling van meerdere prototypes en de productie van de eerste serie gefinancierd. Het hele ontwerp, van de PCB, firmware, tot aan de web applicatie, is intern ontwikkeld. Het product is eind 2016 op de markt geïntroduceerd in samenwerking met onze partners (DHL, KPN) in Rotterdam. Binnenkort zal ook Amsterdam worden toegevoegd. Tijdens Rotterdam Mobility Lab als ook Connekt Affiliation 2016 werd deze onderneming tot beste startup verkozen uit grote groep andere bedrijven. Er is momenteel veel animo vanuit corporates als ook gemeentes.


Overig

Markt: De markt van pakketbezorger is in ontwikkeling. Nieuwe (duurzame) bezorgers betreden de markt en voorzien de consument van een hogere service aan de deur. Diverse oplossingen voor het ontvanger loos ontvangen worden ontwikkeld, maar bestaande spelers blokkeren nieuwe oplossingen met een open standaard. De frustratie van consumenten over het ontvangen van pakketten, de dicht slippende steden en toenemende online bestellingen tonen de urgentie aan voor vernieuwende oplossingen.

Doel financiering: Financiering is ten behoeve van de doorontwikkeling van ons product. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om over 5 jaar de nummer 1 leverancier te zijn van “Smart Parcel Lock” oplossingen (hardware, applicatie en web omgeving). Naast het feit dat we onze eigen slimme-brievenbus verkopen, leveren we onze techniek aan diverse bouwbedrijven (inbouwboxen) en brievenbus producenten. De groei van de onderneming wordt belemmerd door kapitaal en ervaring. Gezocht wordt naar een betrokken investeerder (pre is ervaring in electronica ontwikkeling en/of de transportsector), die niet alleen geld inbrengt, maar tevens meewerkt in de verdere ontwikkeling van het product en de organisatie.

Benodigde investering: De benodigde investering is EUR 300k via een converteerbare lening of participatie (EUR 100k of meer per investeerder). Een regionale investeringsmaatschappij heeft zich gecommitteerd om ook 300k te investeren. De allocatie van de financiering bestaat uit doorontwikkeling, marketing en diverse andere kosten. Informatiememorandum en cijfers zijn beschikbaar.


Tech. start-up zoekt betrokken investeerders
Regio
Noord-Holland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000