laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Industriële onderneming (consumentenproducten)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62667 05-07-2016 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 50 - 100 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.
Omschrijving

Profiel koper:
Onze cliënt heeft ervaring met het opzetten en uitbreiden van een organisatie. In 2015 heeft hij zijn bedrijf – dat in ruim 10 jaar is gegroeid van 0 naar ruim 50 medewerkers – succesvol verkocht.

Het ondernemen zit hem in het bloed. Na de overdracht is hij dan ook op zoek naar een onderneming waar hij zijn energie en ondernemerskwaliteiten in kan brengen. In plaats van wederom vanuit het niets een bedrijf opbouwen, wordt bewust gekozen voor overname van een middelgrote organisatie.
Het profiel van de koper kan met de volgende termen omschreven worden:
- Gedrevenheid en doorzettingsvermogen
- Gedisciplineerd, stabiel en integer
- Mensgericht, oog voor samenwerking maar besluitvaardig
- Lange termijn focus en oog voor innovatie/ontwikkeling

Door deze combinatie van competenties is hij in staat om het over te nemen bedrijf te leiden en eventueel door te ontwikkelen (automatisering, markten en marketing). Onze cliënt is geen specialist maar generalist. Hij is in staat de medewerkers te motiveren zijn visie te realiseren.

Profiel gezochte onderneming:
De onderneming die gezocht wordt, maakt consumentenproducten met een repeterend karakter. Reden hiervoor is dat de koper een lange termijn relatie met de bedrijfsmatige afnemers op wil bouwen.

Voorbeelden van dergelijke ondernemingen zijn actief in de volgende sectoren:
- Food
- Verpakkingen
- Kleding
- Meubels

Bij voorkeur produceert het bedrijf haar producten (deels) onder eigen naam, een combinatie met handelsproducten is eveneens mogelijk.

Werknemers:
Het aantal personeelsleden bevindt zich rond de 75 tot 100 fte’s. Er wordt geopteerd voor deze omvang gezien de achtergrond van onze cliënt.

Locatie:
De standplaats van de onderneming heeft geen voorkeur. De productie kan eventueel in het buitenland plaatsvinden mits het hoofdkantoor/verkoopkantoor zich in Nederland bevindt. De koper is zeer flexibel en past zich aan naar de locatie van de onderneming.

Opmerkingen:
Middelen ten behoeve van de overname zijn in voldoende mate aanwezig. De vorm waarin de transactie plaatsvindt kan zowel een 100% overname zijn als een gefaseerde overname. Onze cliënt hecht waarde aan de ideeën en wensen van de huidige eigenaar waarna de transactievorm ingevuld kan worden.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29