Profiel nr. 103940

Bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau

06/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Meerdere branches

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

 • VOF
 • BV

Transactievorm

 • Aandelentransactie
 • Activa / passiva transactie
 • Nader te bepalen
 • (Juridische) fusie

Levensfase onderneming

 • Groeiend
 • Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € > 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € > 5.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De Koper is op zoek naar een bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau ter overname. Het adviesbureau is niet alleen actief in de technische ontwerpfase en/of uitvoeringsfase, maar voornamelijk betrokken bij het sluiten van de commerciële deal op basis van e.g. een (standaard) aannemingsovereenkomst, bouwteam of UAV GC. Bij voorkeur is het bedrijf multidisciplinair inzetbaar in zowel de grootschalige utiliteitsbouw als de infra (GWW). De adviseurs van de onderneming zijn onderneming en communicatief sterk in de samenwerking met de klant. De onderneming is (technisch) inhoudelijk kritisch en levert kwalitatief hoogwaardige diensten, waarbij het realiseren van het beoogde 'werk' als eindresultaat voorop staat. Het adviesbureau staat open voor verbreding van de dienstverlening in samenwerking met andere disciplines dan de bouw, waarbij naast het (technisch) uitwerken van een werk, product of dienst, ook het sluiten van de commerciële (aannemings-) overeenkomst tot de essentie behoort. Het aantal personeelsleden ter overname is niet doorslaggevend, maar voor een succesvolle implementatie is een omvang van 10-15 FTE ideaal.  


Activiteiten van het bedrijf

Koper is een multidisciplinair adviesbureau met een zeer grote diversiteit aan klanten, variërend van het midden- en kleinbedrijf (vanaf ca. 5 werknemers) tot grote beursgenoteerde multinationals, universiteiten en top 4 gemeenten. Koper helpt haar opdrachtgevers te groeien door een duurzame strategische partner te zijn op het gebied van tender management, procuremanagement, detachering en werving en selectie.Leveranciers contracteren is maatwerk. Elke markt en elk type inkoopbehoefte is weer anders; beiden hebben specifieke kenmerken. Het proces van inkopen binnen de Zorg, ICT en de Bouw valt niet met elkaar te vergelijken. Aan de andere kant is ook het inschrijven op een (Europese) aanbesteding verre van eenvoudig. Ook hier is maatwerk noodzakelijk en werkt koper met branchegerichte aanbestedingsstrategieën, -procedures en kwaliteitsplannen. Voor de ‘afdeling’  bouw is koper op zoek naar verbreding en verdieping van haar werkzaamheden om een vollediger aanbod aan haar klanten te kunnen bieden en de groei van de onderneming te versnellen.


Onderscheidend vermogen

Een culturele fit is van belang om de overname te laten slagen. De koper is een relatief jong en dynamisch team met ambitieuze consultants die in een open bedrijfscultuur veel eigen verantwoordelijkheid krijgen. 


Overig

Het overnemen van de gehele onderneming in de vorm van aandelen- of activa/passiva-transactie geniet de voorkeur. Een gefaseerde overname is bespreekbaar. De koper is in staat om zelf in het management van de onderneming te voorzien, mits er voldoende ondernemende werknemers aanwezig zijn. Uiteraard kan er in overleg ook worden besloten dat het huidige management betrokken blijft. 


Bouwkundig en/of bouwproces georiënteerd adviesbureau
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Type
Te koop gevraagd
Omzet
500.000 - 2.500.000
Overname
0 - > 5.000.000