Profiel nr. 101441

Portefeuille(s) contracten schoonmaakdiensten

06/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Schoonmaakbedrijf

Rechtsvorm

  • Eenmanszaak
  • VOF
  • BV
  • NV
  • N.v.t.
  • Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

  • Startend
  • Groeiend
  • Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Namens onze cliënt komen we graag in contact met eigenaren / directeuren van een passend schoonmaakbedrijf in de Haaglanden en omstreken. Onze opdrachtgever is een klein en groeiend schoonmaakbedrijf dat zich primair richt op schoonmaakdiensten en glasbewassing bij bedrijven, bungalowparken en VvE’s. Vanuit haar strategie richt ze zich op groeiversnelling van de omzet en een verdere verbetering van het rendement. Door een slimme planning en organisatie kan de omzet met ongeveer € 1.000.000 groeien en dat is dan ook het doel op korte termijn.


Activiteiten van het bedrijf

Hieronder vindt u een samenvattend overzicht van de wensen in de vorm van een profiel. Een aankoopmemorandum beschrijft de specifieke behoeften meer uitgebreid en gaat ook in op de overnamevoorwaarden en is op verzoek beschikbaar. Het heeft de volgende indeling: 

1.      Omschrijving van de gewenste portefeuilles 

2.      Locatie van de klanten 

3.      Omvang van de onderneming 

4.      Gewenste omzetverdeling naar aard en doelgroep 

5.      Personeel en continuïteit van de directievoering 

6.      Integratie van de aangekochte onderneming 

7.      Voorgestelde transactie en voorwaarden 

8.      Samenvatting 

Overweegt u een verkoop van (een deel van) uw onderneming, een verkoop van een klantenbestand in tranches of bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging wilt u ruimte maken om dat te doen? Dan is dit wellicht een goede mogelijkheid voor u om daar invulling aan te geven.


Onderscheidend vermogen

Voldoet uw onderneming c.q. het over te dragen klantenbestand aan de volgende wensen dan behoort een overname middels een activa-passiva transactie zeker tot de mogelijkheden en komen we graag met u in gesprek. 

√ Portefeuille(s) van contracten voor schoonmaakdiensten, waaronder begrepen glasbewassing 

√ Kwaliteit en klantgerichtheid maakt deel uit van de bedrijfscultuur 

√ Bereidheid om mee te werken aan het aangaan van vernieuwde contracten met de opdrachtgever(s) 

√ Een minimaal tariefniveau van € 27,50 voor de basisdienstverlening en een minimale marge van 20% op de gefactureerde omzet. 

√ De klanten bevinden zich in ieder geval binnen een staal van 15 kilometer in of rond Den Haag. 

√ De jaarlijkse omzet bedraagt ten minste € 50.000 en maximaal € 250.000. Uiteindelijk bestaat de behoefte om circa € 1.000.000 aan nieuwe opdrachten te verwerven, wat het ook mogelijk maakt om portefeuilles in tranches te verkopen. 

√ Overname van personeel is niet de eerste insteek maar indien nodig voor de continuïteit van de dienstverlening is overname van vakbekwaam en betrokken personeel bespreekbaar.


Overig

√ Na overname gaat de dienstverlening verder onder de eigen naam van onze klant, waarbij met de oud eigenaar afspraken worden gemaakt over de aard en omvang van de werkzaamheden voor een goede overdracht. 

√ Bereidheid tot het eventueel overnemen van de voorraad ge- en verbruiksgoederen en/of specifiek materieel die gebruikt worden bij de over te nemen opdrachten.

Bovenstaande is geen limitatieve opsomming en niet elk uitgangspunt heeft hetzelfde gewicht. Voldoet u aan de meeste kenmerken maar niet aan alle, dan kan het nog steeds zinvol zijn om in gesprek te gaan. 

Mocht u op basis van deze informatie in gesprek willen gaan dan nodigen we u nadrukkelijk uit om contact op te nemen met Ruud Pondman van MKB Advies Partners BV, te bereiken via ruud.pondman@mkbap.nl en/of 06-205 99 860. Ook als u nadere vragen heeft naar aanleiding van deze informatie staat hij u graag te woord.


Portefeuille(s) contracten schoonmaakdiensten
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop gevraagd
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000